У країнах ЄС зелень будуть вирощувати прямо в супермаркетах

У країнах ЄС зелень будуть вирощувати прямо в супермаркетах

На сьогоднішній день успіхи німецького стартапу Infarm представлені півсотнею вертикальних модульних ферм для вирощування зелені в Берліні, в тому числі – у великих роздрібних мережах Edeka і Metro. Але до кінця 2019 року Infarm має намір встановити в різних країнах ЄС близько тисячі подібних ферм. На ці цілі стартап вже залучив 25 мільйонів доларів, пише atmagro.ru.

Конструкція модульної ферми дозволяє встановити її в торговельних залах, кухнях ресторанів, невеликих магазинах та їдальнях. Грядки розташовані на своєрідних етажерках в кілька поверхів. Грунт для листових овочів не потрібний, так як вони вирощуються на гідропоніці, отримуючи все необхідне для росту з живильного розчину, а світлодіоди замінять сонячне світло.

Поки що на модульних фермах вирощують зелень, трави, деякі фрукти і овочі, всього близько двохсот найменувань і сортів. Але в найближчі роки Infarm має намір напрацювати технологію по вирощуванню томатів, перцю чилі та грибів.

Управління ферми проводиться віддалено: в хмарну систему надходять дані про стан рослин, в залежності від яких співробітники стартапу будуть контролювати подачу живлення, освітлення і інших параметрів. Завдяки цьому кожен місяць на одному вертикальному модулі площею 2 «квадрата» можна виростити 1,2 тис. рослин.

На фінансування цього проекту на початку лютого Infarm залучив 25 мільйонів доларів. Інвесторами виступили Triple Point Capital, Balderton Capital, Mons Investment, QUADIA, Cherry Ventures і Local Globe. До цього стартап отримав грант від Єврокомісії у розмірі 2,5 мільйонів доларів. В цілому Infarm вдалося залучити близько 35 мільйонів доларів.

Ці кошти спрямують не тільки на «завоювання Європи», але і на розвиток великого дослідницького центру в Берліні. У планах компанії – відкрити філії в Південній Кореї і США.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-krayinah-yes-zelen-budut-vyroshchuvaty-pryamo-v-supermarketah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Державний оператор тилу відсторонив компанію “Твій Хліб” від постачання продуктів для ЗСУ

    АРМА планує скасувати аукціон з продажу мінеральних добрив – провели без належної конкуренції

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    БІЛЬШЕ НОВИН