Tempo950x100

Tempo300x100

У країнах ЄС зелень будуть вирощувати прямо в супермаркетах

У країнах ЄС зелень будуть вирощувати прямо в супермаркетах

На сьогоднішній день успіхи німецького стартапу Infarm представлені півсотнею вертикальних модульних ферм для вирощування зелені в Берліні, в тому числі – у великих роздрібних мережах Edeka і Metro. Але до кінця 2019 року Infarm має намір встановити в різних країнах ЄС близько тисячі подібних ферм. На ці цілі стартап вже залучив 25 мільйонів доларів, пише atmagro.ru.

Конструкція модульної ферми дозволяє встановити її в торговельних залах, кухнях ресторанів, невеликих магазинах та їдальнях. Грядки розташовані на своєрідних етажерках в кілька поверхів. Грунт для листових овочів не потрібний, так як вони вирощуються на гідропоніці, отримуючи все необхідне для росту з живильного розчину, а світлодіоди замінять сонячне світло.

Поки що на модульних фермах вирощують зелень, трави, деякі фрукти і овочі, всього близько двохсот найменувань і сортів. Але в найближчі роки Infarm має намір напрацювати технологію по вирощуванню томатів, перцю чилі та грибів.

Управління ферми проводиться віддалено: в хмарну систему надходять дані про стан рослин, в залежності від яких співробітники стартапу будуть контролювати подачу живлення, освітлення і інших параметрів. Завдяки цьому кожен місяць на одному вертикальному модулі площею 2 «квадрата» можна виростити 1,2 тис. рослин.

На фінансування цього проекту на початку лютого Infarm залучив 25 мільйонів доларів. Інвесторами виступили Triple Point Capital, Balderton Capital, Mons Investment, QUADIA, Cherry Ventures і Local Globe. До цього стартап отримав грант від Єврокомісії у розмірі 2,5 мільйонів доларів. В цілому Infarm вдалося залучити близько 35 мільйонів доларів.

Ці кошти спрямують не тільки на «завоювання Європи», але і на розвиток великого дослідницького центру в Берліні. У планах компанії – відкрити філії в Південній Кореї і США.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-krayinah-yes-zelen-budut-vyroshchuvaty-pryamo-v-supermarketah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати