Tempo950x100

Tempo300x100

У Кропивницькому фермер вирощує японську айву

У Кропивницькому фермер вирощує японську айву

Про це пише “Агро-Центр”.

“За формою це кущ. Саме дерево зможе рости 50 років. У мене з таких рекордсменів тільки горіх. Виходить, придбав йому пару”, — розповідає В’ячеслав Швець.

Він розповідає, що посадив дерево в березні, до початку сокоруху, узяв два саджанці, бо вони один одного запилюють. Відстань між рослинами має бути від трьох метрів, щоб було куди розростися. Айва не боїться перепадів температури і весняних заморозків. Плоди схожі на яблуко. М’якуш та шкірка — жовті.

“Інструкцію продавця з вирощування записав на папірці. Удома ще пошукав у книжках. Виявилося, що вітаміну С у плодах айви в кілька разів більше, ніж у лимоні”, — каже Швець.

Хеномелес квітне помаранчево-червоним або світло-рожевим цвітом. Квітки тримаються на гілках близько місяця.

“Називаю її підсніжником. Зацвітає тоді, коли решта дерев у садку тільки думають, чи викидати листки”, — каже садівник.

За його словами, урожай айви дозріває у вересні-жовтні. Потрібно встигнути зірвати плоди до заморозків. Вони не пообсипаються з гілок, але будуть не такими ароматними. Перший урожай можна зібрати на четвертий рік. З одного куща виходить 3–5 кг плодів, близько 50 г кожен.

“На зиму молоді рослини треба пригинати до землі й накривати гілками хвойних дерев. Із настанням весняного тепла накриття необхідно зняти”, — наголошує Швець.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-kropyvnyckomu-fermer-vyroshchuye-yaponsku-ajvu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати