Tempo950x100

Tempo300x100

У Китаї будують багатоповерхівки для свиней

У Китаї будують багатоповерхівки для свиней

У таких великих спорудах розміщають переважно свиноматок і поросят до відбирання. Вартість багатоповерхового комплексу становить € 2000 на свиноматку, і це не рахуючи поросят, пише Зерно.

Це дорого в порівнянні зі звичайними фермами. Але і перевага полягає в тому, що такий комплекс може обслуговувати 4 співробітника на 1000 свиноматок (на традиційній свинофермі працює 10 осіб). А ще, переваги таких будівель – в економії простору, і більшої захищеності від поширення хвороб (кожен поверх ізольований).

[[{“fid”:”341393″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

В околицях багатоповерхової ферми немає інших свиноферм, що є додатковим заходом обережності від захворювань. Все повітря в приміщенні фільтрується. Зараз зведені 2 «семиповерхівки», протягом 2018 року планується побудувати ще 2 дев’ятиповерхові будівлі для свиней, в подальших планах компанії ще 2 будівлі на тринадцять поверхів.

Перші поросята були доставлені в багатоповерхову свиноферму в грудні 2017 року. Вартість становила € 25 євро за 7 кг поросяти. В даний момент собівартість поросяти до відбирання становить трохи більше € 23.

[[{“fid”:”341394″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

У Китаї високе споживання свинини є мало не національною особливістю: в середньому, китаєць з’їдає близько 39 кг свинини на рік. Свині з КНР з’їдають близько половини всього світового врожаю кормових культур. У 2012 році влада країни виділили $ 22 млрд на свинарську галузь. З 2016-го Китай направив на фермерство близько $ 11 млрд інвестицій. І все це з урахуванням того, що КНР і так є основним виробником і імпортером свинини.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-kytayi-buduyut-bahatopoverhivky-dlya-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати