Tempo950x100

Tempo300x100

У Київській області шукають інвестора для будівництва агроіндустріального парку

У Київській області шукають інвестора для будівництва агроіндустріального парку

“Ми шукаємо інвестора не тільки з грошима, але і з технологіями для будівництва агроіндустріального парку, де буде охолодження, заморожування, пакування, переробка плодово-ягідної продукції. Інвестиції в такий парк оцінюються від 20 до 30 млн доларів”, – повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” директор кооперативу Олександр Ткачук.

Зараз 12 компаній-членів кооперативу мають в управлінні 500 га землі. Учасники кооперативу вирощують лохину, смородину, малину, полуницю.

“У нас є гуртожитки для працівників на 500 осіб, спільна техніка, обладнання, ми разом отримуємо консультації іноземних фахівців, разом купуємо ЗЗР, закуповуємо упаковку, охолоджуємо ягоди, а також спільно їх реалізуємо”, – додав керівник “Агровесни-2011”.

Він уточнив, що підприємства, які стають учасниками кооперативу, спочатку інвестують в розвиток 1-5 млн грн.

“У цьому році із-за весняних заморозків ми втратили близько 50% врожаю полуниці, 25% – малини і смородини. Середня врожайність ремонтантної полуниці становить 20-30 тонн/га, малини – 8-12 тонн/га, смородини – 3-8 тонн/га”, – прокоментував результати збирання врожаю О. Ткачук.

“Агровесна-2011” реалізує свою продукцію на внутрішньому ринку, але планує розвивати експортний напрям, у зв’язку з чим проходить сертифікацію GlobalGAP.

Один з учасників кооперативу – ТОВ “ВАТ Флора” отримав сертифікат “Органік стандарт” і реалізує свою продукцію під ТМ Plantius.

“Ми продаємо ягоди на внутрішньому ринку, але плануємо працювати з ринком ЄС, для цього нам потрібно побудувати більш сучасний холодильник. Ми будемо приймати участь у міжнародній виставці AFL2017 в Гонконзі, де хочемо показати себе і подивитися, як ягідний бізнес розвивається в світі”, – заявив О. Ткачук.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-kyyivskij-oblasti-shukayut-investora-dlya-budivnyctva-ahroindustrialnoho-parku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати