У Масандри від негоди постраждало в Криму 400 га виноградників

У Масандри від негоди постраждало в Криму 400 га виноградників

Згідно з повідомленням компанії, до збирання технічних сортів (мускат білий і рожевий) вже приступили в двох філіях – «Таврида» і «Морське». Незабаром до збору врожаю приєднаються й інші шість, пише agroday.com.ua.

Яніна Павленко, генеральний директор підприємства, розповідає, що вони поки обережні у своїх прогнозах. У цьому році у «Масандри» постраждало 400 га виноградників у трьох філіях, у тому числі, через град.

«Тим не менш, сподіваємося, що врожай буде непоганий, на рівні середніх показників останніх років – приблизно 15 тис. т. Плановий обсяг виготовлення виноматеріалів теж на рівні минулих років – близько мільйона декалітрів», — розповіла вона.

Павленко додала, що до збору залучать штатних і сезонних робітників. Загальна кількість складе 700 осіб.

Всього в компанії під виноградниками зайнято 4 тис. га. Крім головного заводу в її склад входить 8 підрозділів — «Судак», «Морське», «Привітне», «Малоріченське», «Алушта», «Таврида», «Гурзуф» та «Лівадія».

Нагадаємо, після анексії Криму Російською Федерацією «Масандру» було націоналізовано. У компанії змінили керівництво, а її виноградники, за інформацією ЗМІ, останнім часом продають іншим власникам.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-masandry-vid-nehody-postrazhdalo-v-krymu-400-ha-vynohradnykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати