Tempo950x100

Tempo300x100

У МінАПК назвали вартість гектара сільськогосподарських угідь у разі скасування мораторію

У МінАПК назвали вартість гектара сільськогосподарських угідь у разі скасування мораторію

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, пише Інтерфакс-Україна.

“Тіньовий ринок землі буде існувати, поки буде діяти мораторій на її продаж. Якщо б ринок запустився, ціна одного га коливалася від 50 до 60 тис. грн”, – повідомив перший заступник міністра.

За його словами, мораторій на продаж сільгоспземель буде діяти до тих пір, поки не буде проголосований закон про обіг земель сільгосппризначення.

“Та епопея, яку ми бачимо сьогодні з продовженням мораторію, – це ніщо інше, як голий піар для того, щоб сподобатися людям і сказати, що їх захистили”, – додав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він уточнив, що виступає проти продажу землі агрохолдингам і іноземцям.

“Можливо допустити оборот землі між фермерами-українцями – фізичними особами в тих обсягах, які необхідні для створення сільськогосподарського підприємства”, – зазначив прем’єр.

М. Мартинюк додав, що в земельний кадастр внесено 70% всіх ділянок, Держгеокадастр повністю забезпечує процес передачі ділянок в оренду.

Як повідомлялося, парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин у вівторок, 5 грудня, розгляне п’ять законопроектів щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення.

Верховна Рада наприкінці жовтня 2016 року продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, запроваджений у 2002 році, до 2018 року. Парламент також доручив своїм комітетам і профільному міністерству протягом півроку напрацювати необхідні законопроекти.

Уряд планував зареєструвати проект закону про ринок землі восени цього року. До теперішнього часу цей законопроект ще не поданий до парламенту.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-minapk-nazvaly-vartist-hektara-silskohospodarskyh-uhid-u-razi-skasuvannya-moratoriyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати