Tempo950x100

Tempo300x100

У Мінекономіки розповіли про два напрямки державної підтримки фермерів

У Мінекономіки розповіли про два напрямки державної підтримки фермерів

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов під час публічного обговорення земельної реформи, передає УНН.

“На чому буде зосереджена державна підтримка, держава підтримка бюджету, фінансова – на двох напрямках. Перший напрямок – це здешевлення відсотків для купівлі землі. Ми очікуємо, що буде відсоток під який можна буде брати кредити в 3-5% річних у гривні. Це дуже прийнятні, дуже пільгові умови на рівні інфляції або менше інфляції. Формально юридично ми будемо компенсувати банкам відсоткову ставку НБУ, те, що називається “обліковою ставкою”, – зазначив Милованов.

За його словами, держава буде підтримувати маленьких фермерів, зокрема тих, хто має 500 гектарів, і не буде підтримувати великі агрохолдинги.

“Другий напрямок підтримки – це є створення Фонду гарантування кредитів для того, щоб ті, хто сьогодні працюють на землі, але не мають доброї кредитної історії, вони зможуть подати заявки в банки і держава буде гарантувати ризики, для того, щоб банки могли видати кредити”, – сказав Милованов.

За словами міністра, у Фонд гарантування кредитів держава вкладем від 240 млн грн до 1 млрд гривень. 

Очікується, що до 8 або більше млрд грн таким чином держава зможе застрахувати кредитів і надати можливість фермерам взяти перші кредити і довести банківській системі, що їм можна довіряти без надання всіх паперів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-minekonomiky-rozpovily-pro-dva-napryamky-derzhavnoyi-pidtrymky-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати