Tempo950x100

Tempo300x100

У Нідерландах і Бельгії знищують тисячі курей

У Нідерландах і Бельгії знищують тисячі курей

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив фламандський телеканал VRT, 300-350 тис. курей забиті в Нідерландах. На черзі – ще близько 30 великих курників, що збільшить число знищених у країні птахів приблизно до 1 млн. За опублікованою статистикою, в Нідерландах у 2016 році налічувалося 46 млн несучок.

Бельгійське Агентство з безпеки продовольчого ланцюга (Afsca) визначило в Бельгії 57 господарств, які об’єднують 86 курників, які обстежувалися в зв’язку з «кризою фіпронілу», повідомив міністр сільського господарства Бельгії Дені Дюкарм. Він зажадав доповідь агентства про вжиті ним дії з моменту першого виявлення в курячих яйцях слідів фіпронілу.

Тим часом бельгійську владу й Afsca критикують як усередині країни, так і в Європі, в першу чергу, в Німеччині, за те, що вони занадто довго приховували факт виявлення слідів інсектициду в яйцях, які надходили в продаж.

4 серпня офіційний представник Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен заявила, що бельгійська влада поінформувала Європейську комісію про цю проблему 20 липня. 26 липня про це ж заявили Нідерланди, і 31 липня – Німеччина. При цьому владі Бельгії стало відомо про ці факти ще в червні, визнала офіційний представник Afsca Катрін Страж’є.

«Ми в курсі з початку червня, що є потенційна проблема з фіпронілом у сільськогосподарському секторі, – заявила вона телеканалу VRT. – Ми тоді негайно приступили до розслідування і також поінформували прокуратуру, бо йшлося, можливо, про шахрайські дії. З цього моменту стала превалювати таємниця слідства».

Бельгійські екологи обурені тим, що нібито в інтересах слідства під сумнів було поставлено практику охорони здоров’я.

 

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-niderlandah-i-belhiyi-znyshchuyut-tysyachi-kurej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати