У Німеччині сподіваються, що Україна відкриє ринок землі для їхніх фермерів

У Німеччині сподіваються, що Україна відкриє ринок землі для їхніх фермерів

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен сподівається, що Україна відкриє ринок землі для німецьких фермерів, пише РБК-Україна.

За її словами, у багатьох країнах світу є приклади того, як може бути обмежено скуповування земель іноземцями.

“Я знаю, що це дуже чутлива реформа для українців. Я чула, що президент Зеленський зазначив необхідність референдуму з цього питання. Я можу це зрозуміти, але я також сподіваюся, що, наприклад, у німецьких фермерів, які вже давно тут обробляють землю, буде можливість придбати цю землю”, – зазначила Фельдгузен.

Нагадаємо,  Президент України 11 листопада виступив зі зверненням щодо ринку землі. Зокрема, він заявив, що питання про можливість придбання земель іноземцями буде винесене на референдум і тільки у разі схвалення на плебісциті така можливість буде відображена у законодавстві.

Нагадаємо, проведення референдуму щодо ринку землі можливе тільки після ухвалення необхідних для цього законів в цілому. У “Слузі народу” відчувають загрози і ризики щодо його проведення, повідомила представник уряду у парламенті Ірина Верещук.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-nimechchyni-spodivayutsya-shcho-ukrayina-vidkryye-rynok-zemli-dlya-yihnih-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати