Tempo950x100

Tempo300x100

У парламенті блокують законопроект про заборону пальмової олії

У парламенті блокують законопроект про заборону пальмової олії

Про це УНН повідомив народний депутат від РПЛ Віктор Вовк.

“Ми постійно вимагаємо, аби документ винесли у залу ВР. Позаминулого тижня Олег Валерійович (Ляшко – ред.) вчергове виступав на цю тему з трибуни, вимагаючи від аграрного лобі, аграрних баронів, які повністю контролюють аграрний комітет, припинити саботаж цього закону. Ми неодноразово просили аграрний комітет відкрити дорогу для законопроекту та внести його у порядок денний на розгляд депутатів ВР. Але документ застряг у аграрному комітеті”, – розповів він.

Пальмова олія — це те, що не додає українцям здоров’я, переконаний В.Вовк.

“Пальмова олія, з одного боку, шкідлива для здоров’я наших громадян, з іншого – створює додатковий бар’єр для збирання українського молока. Компроміс, на який ми готові піти, – щоб підприємства харчової промисловості використовували пальмову олію виключно для тієї продукції, яка іде на експорт. Якщо в країнах-імпортерах вона дозволяється, звісно. Але в Україні її використання має бути категорично заборонене”, – підкреслив він.

Нагадаємо, що за два місяці поточного року наша країна імпортувала 29,3 тис. тонн пальмової олії.

У цілому, протягом сезону 2017/18 Україна імпортувала близько 78 тис. тонн пальмової олії, що є найбільшим показником за останні сім сезонів.

“Факт дворазового збільшення кількості пальмової олії на українському ринку щонайменше свідчить про значне погіршення якості молочної та кондитерської продукції. Також таке стрімке зростання показників імпорту “пальми” я вважаю і наслідком дії мораторію на перевірки (підприємців – ред.) тому сукупність таких чинників, як відсутність контролю, зростання курсу долара і бідність споживача “спонукають” виробника шукати шляхи здешевлення готової продукції”, – зазначив нардеп С.Тригубенко.

Крім цього, політик висловився на підтримку ініціативи заборонити використання пальмової олії в молочній продукції на законодавчому рівні.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-parlamenti-blokuyut-zakonoproekt-pro-zaboronu-palmovoyi-oliyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати