Tempo950x100

Tempo300x100

У Польщі африканська чума свиней може охопити всю країну

У Польщі африканська чума свиней може охопити всю країну

“Ми нічого не продамо за кордон ні малі, ні великі господарства, – застерегла Ева Лех, заступник міністра сільського господарства Польщі, пише УкрАгроКонсалт.
 
Під час останнього засідання комісії Сейму з питань сільського господарства, політик пояснила, навіщо уряд прийняв поправки в закон про охорону здоров’я тварин та боротьбу з інфекційними хворобами тварин. Документ повинен насамперед забезпечити фінансування програми добровільної відмови від свинарства в господарствах, які не в змозі виконувати жорсткі умови біобезпеки у зв’язку з африканською чумою свиней.
 
Заступник міністра пояснила, що компенсації будуть за цей і 2018 рік.  Кількість тварин, за яких будуть виплачені компенсації, буде підраховуватися в тому числі на основі поголів’я в 2016 році. Мова йде про відшкодування за забійну вартість, і фермер зможе отримати компенсацію, та використовувати м’ясо для власних потреб.
 
У відповідь Ева Лех заявила, що “це нормально, якщо фермер, у якого невелике поголів’я і мало коштів, не може виконати всі вимоги біобезпеки”.
 
“Якщо ми не будемо діяти таким чином, то взагалі ніякого свинарства у нас не буде, тому ніхто у нас нічого не купить. Ніяке м’ясо не покине польських кордонів з-за того, що АЧС продовжує поширюватися. Якщо господарство не в змозі виконувати правила запобігання хвороби, то воно через певний час має бути закрите”, – заявила заступник міністра.
Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-polshchi-afrykanska-chuma-svynej-mozhe-ohopyty-vsyu-krayinu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати