Tempo950x100

Tempo300x100

У Польщі банани та цитрусові дешевше, ніж в Україні

У Польщі банани та цитрусові дешевше, ніж в Україні

Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, пишуть Українські Новини.

Дослідження проходило на оптових ринках “Столичний” у Києві та “Броніше” у Варшаві.

Кілограм апельсинів на “Столичному” ринку коштував 40 грн, а на “Броніше” – 32 грн. В Україні ціна знизилася на 5 грн, або 11%, в той час, як у Польщі вона практично не змінилася.

А ось мандарини і лимони після новорічних свят знизилися в ціні на українському оптовому ринку за перші дві декади січня. У Польщі ж ціни трохи зросли.

На ринку “Столичний” за лимони потрібно викласти 38 грн, а за мандарини – 35 грн за кілограм. Поляки платили за лимони 38 грн, а за мандарини 33 грн. Для нас лимони подешевшали на 7 грн, або 16%, а мандарини на 5 грн., або 12%. У Польщі відбувалося незначне зростання на 1 грн, або 3%. Динаміка цін на цитрусові підкреслює завищення цін на ці фрукти в нашій країні перед Різдвом Христовим та Новим роком.

За перші двадцять днів січня суттєво подорожчали банани. На київському ринку вартість цього продукту становить 37 грн, а на варшавському – 34 грн. У нашій країні банан за 20 днів 2018 додав 7,5 грн, або 25%. У сусідів подорожчання становило 1,8 грн, або 6%. Основною причиною зростання цін на банани є підвищення вартості на міжнародних ринках. Крім того, в Україні подорожчання бананів посилювалося девальвацією гривні і побоюваннями подальшого зниження курсу.

На 19 січня 2018 р. ціна на вітчизняні яблука становила в середньому на “Столичному” ринку 15 грн за кілограм, тоді як на “Броніше” – 49. Таким чином, за перші дві декади січня на київському оптовому ринку ціна піднялася на 2 грн, або 15%. У Варшаві вартість зросла на 10,1 грн, або на 26%. Але вітчизняні яблука і яблука європейські значно відрізняються, як за сортами, так і за розміром. Прийнятий в Європі стандарт – це велике добірне яблуко.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-polshchi-banany-ta-cytrusovi-deshevshe-nizh-v-ukrayini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати