Tempo950x100

Tempo300x100

У Польщі здивовані рішенням України заборонити імпорт польської свинини

У Польщі здивовані рішенням України заборонити імпорт польської свинини

Про це повідомляє УНН з посиланням на “Польське радіо”.

“У зв’язку з появою нових випадків вірусу африканської чуми свиней (АЧС) у диких кабанів на терені Польщі, ветеринарна служба України впровадила заборону на ввезення тварин, чутливих до АЧС, а також продуктів, сировини, генетичного матеріалу з них та кормів з Підляського, Мазовєцького, Люблінського та Вармінсько-Мазурського воєводств”, — йдеться у повідомленні.

Із заборони виключені корми тваринного походження, якщо вони пройшли термічну обробку, що гарантує знищення вірусу АЧС.

За словами польських експертів, Польща експортує в Україну небагато м’яса, а тому введення цієї заборони не є проблемою для галузі.

Вони вважають, що Україна не купує в Польщі, бо для неї це надто дорого.

“Дивно, що країна, у якій набагато більше, ніж у нас, поширена хвороба африканської чуми свиней, боїться певних наших виробів та м’яса, що пройшли перевірку”, — наголошують поляки.

Нагадаємо, за два останніх роки в Україні знищено близько 80 тисяч голів свиней через спалах АЧС.

Також нагадаємо, у серпні минулого року у Польщі заявили про намір побудувати паркан на кордоні з Україною через епідемію АЧС. Таким чином Польща планує захистити своїх фермерів від вірусу та зекономити півмільярда євро на боротьбі з АЧС.

Коментуючи цю ситуацію, нардеп Тригубенко зазначив, що Європа втомилася спостерігати за неефективністю спроб Держпродспоживслужби побороти африканську чуму свиней.

“Виходить, що полякам безпечніше витратити мільйони ​​доларів, щоб побудувати між нами паркан, ніж розраховувати на партнерство і взаємні зусилля в боротьбі з африканською чумою… Як на мене, то така заява міністерства сільського господарства Польщі — це просто “вердикт”, винесений нашим чиновникам за бездіяльність”, — зазначив він.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-polshchi-zdyvovani-rishennyam-ukrayiny-zaboronyty-import-polskoyi-svynyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати