У порту Південний побудують новий причал, завод і перевалочні потужності

У порту Південний побудують новий причал, завод і перевалочні потужності

Адміністрація морських портів України (АМПУ) і компанія “Дельта Вілмар СНД” підписали зміни до меморандуму та визначили пріоритетні заходи щодо реалізації чергового проекту державно-приватного партнерства в порту Південний.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію АМПУ.

Планується, що приватні інвестори побудують новий причал №37, завод з переробки сої, складські та перевантажувальні потужності для перевалки наливних та насипних аграрних вантажів. Держпідприємство, в свою чергу, проведе днопоглиблювальні роботи для створення операційної акваторії та підхідного каналу до нового причалу.

Наступним кроком реалізації проекту стане укладення угоди між АМПУ і “Дельта Вілмар СНД”, в якому будуть зафіксовані зобов’язання кожної сторони, а також терміни завершення робіт на кожному з етапів. Планується, що загальний обсяг перевалки з урахуванням всіх причалів морського порту Южний, де буде працювати ТОВ “Дельта Вілмар СНД”, повинен становити не менше 1,2 млн тонн/рік.

АМПУ має намір розглянути можливість реалізації проекту створення нової операційної акваторії з глибиною 15 метрів в межах акваторії Аджалицького лиману морського порту Південний, необхідної для повноцінної експлуатації майбутнього причалу № 37, який планує побудувати ТОВ “Дельта Вілмар СНД”. Зі свого боку, генеральний директор компанії-інвестора Євген Садовий зазначив, що важливою особливістю проектів “Дельта Вілмар СНД” в порту “Південний” є розвиток потужностей з переробки аграрної сировини в Україні та виробництва продукції з більшою доданою вартістю в межах країни. Новий завод по переробці сої буде мати потужність до 2 тис. тонн на добу, термінал для накопичення і одночасного зберігання зернових і шроту – 40 тис. тонн.

“Це вже четвертий проект державно-приватного партнерства в порту Південний. Ми вже маємо хороший досвід співпраці з приватними інвесторами в такому форматі. У минулому році АМПУ закінчило днопоглиблювальні роботи біля нового причалу компанії MV Cargo в порту Південний. В цьому році інвестори планують ввести в експлуатацію і сам термінал. Новий проект з “Дельта Вілмар СНД” дозволить створити в порту 200 нових робочих місць і збільшити потужності по переробці сільськогосподарської продукції на 600 тис. т на рік”, – зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

“Створення потужностей по переробці сільгоспсировини в Україні матиме позитивний вплив на ВВП країни. Очікуваний економічний ефект становить понад 500 млн гривень на рік”, – додав Євген Садовий. Про це йдеться у змінах до меморандуму, які були підписані 11 березня 2019 року між Адміністрацією морських портів України та ТОВ “Дельта Вілмар СНД” у присутності Олександра Басюка, директора департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-portu-pivdennyj-pobuduyut-novyj-prychal-zavod-i-perevalochni-potuzhnosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати