У Раді відклали розгляд закону про відкриття ринку землі

У Раді відклали розгляд закону про відкриття ринку землі

Комітет з питань аграрної політики продовжить розгляд законопроекту про обіг землі, яким передбачається відкриття ринку землі, в четвер, 12 грудня. Про це заявив голова комітету Микола Сольський, передає РБК-Україна.

Так, 11 грудня комітет розпочав розгляд законопроекту №2178-10, який має бути підготовлений до розгляду у другому читанні.

“Я пропоную продовжити засідання з урахуванням напрацювання секретаріатом підкомітету завтра о 8 ранку. У нас не одне засідання буде. Всі бачите, яка кількість поправок”, – заявив Сольський.

Також, Уряд не має остаточного варіанту земельної реформи із-за великої кількості внесених правок до закону, розповів прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Додамо, згідно з результатами нового опитування, 58% українців не підтримують запровадження ринку землі.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Також Президент України Володимир Зеленський  у відеозверненні знову наголосив, що перед другим читанням до законопроекту про відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення буде внесено норму про можливість продажу землі іноземцям лише після проведення всеукраїнського референдуму, а також буде зменшено граничний ліміт із концентрації землі в одних руках.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-radi-vidklaly-rozhlyad-zakonu-pro-vidkryttya-rynku-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати