Tempo950x100

Tempo300x100

У Раду внесли п’ять законопроектів про продовження мораторію на продаж землі

У Раду внесли п’ять законопроектів про продовження мораторію на продаж землі

До Верховної ради України внесли п’ять законопроектів про продовження мораторію на продаж землі. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті парламенту.

Зокрема, у ВР 4 грудня внесли проекти законів №№9355-1-9355-5.

У Раду внесли п'ять законопроектів про продовження мораторію на продаж землі

Відзначимо, що проектом №9355-3 пропонується продовжити мораторій до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму з купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення.

На даний момент тексти законопроектів на сайті Ради відсутні.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до розділу X “Перехідні положення” Земельного кодексу України про продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель”. Таким чином, мораторій був продовжений до 2018 року.

На початку листопада 2018 року Конституційний суд України відмовився розглядати конституційне подання групи народних депутатів про скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

У вересні цього року Порошенко в ході щорічного звернення до українського парламенту підкреслював, що в Україні на сьогоднішній день немає шансів на зняття мораторію з продажу землі та запуску відповідного ринку. При цьому глава держави нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав мораторій на вільний ринковий оборот землі порушенням прав українців.

Варто зазначити, що в середині листопада дані опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи “Рейтинг” свідчили про те, що більшість громадян України (72%) виступають проти купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення і тільки 13% підтримують відкриття ринку землі.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-radu-vnesly-pyat-zakonoproektiv-pro-prodovzhennya-moratoriyu-na-prodazh-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати