Tempo950x100

Tempo300x100

У Рені збираються побудувати новий термінал з переробки олійного насіння

У Рені збираються побудувати новий термінал з переробки олійного насіння

Це стало можливим завдяки скасуванню рішень виконкому Ренійської міськради, прийнятих у березні та серпні 2008 року, згідно з якими підприємство «ДУНАЙ ПРОМ АГРО» втратило статус суб’єкта спеціальної економічної зони (СЕЗ) «Рені», пише bessarabiainform.com.

Дані рішення були прийняті виконкомом у зв’язку з тим, що «Дунай Пром Агро» протягом 6 років так і не змогла приступити до реалізації інвестиційного проекту з переробки олійного насіння, в результаті чого фірма заборгувала порту 240 тисяч гривень орендної плати за землю.

Як зазначив провідний інженер ДП РМТП (державне підприємство «Ренійський морський торговельний порт») Віталій Маржин, розірвання договору оренди земельної ділянки за законом має проходити в судовому порядку, однак Ренійський порт цю справу програв. Тепер же ТОВ «ДУНАЙ ПРОМ АГРО» вирішило повернутися до здійснення проекту, і для цього знову необхідно отримати землю і статус суб’єкта СЕЗ.

Начальник Ренійського філії Адміністрації морських портів України (АМПУ) Сергій Ладу в ході свого виступу на сесії запевнив депутатів, що на цей раз у інвестора – серйозні наміри.

«Більш того, підприємство вже почало будувати на землях АМПУ знімно-розбірний критий склад для перевалки зерна. ТОВ «ДУНАЙ ПРОМ АГРО» не хоче обмежуватися лише цим – фірма має намір побудувати термінал з переробки насіння олійних культур, і насамперед ріпаку», — заявив Сергій Ладу.

Ренійський морський торговельний порт – єдиний в Україні великий порт, який в даний час займається перевалкою олійних культур у вигляді насіння, тоді як в інших портах налагоджена переробка насіння на олію.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-reni-zbyrayutsya-pobuduvaty-novyj-terminal-z-pererobky-olijnoho-nasinnya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати