Tempo950x100

Tempo300x100

У Roshen ладні “згноїти” Липецьку фабрику, аби не продешевити

У Roshen ладні “згноїти” Липецьку фабрику, аби не продешевити

Про це в інтерв’ю виданню “Ліга” повідомив гендиректор і міноритарний акціонер корпорації “Рошен” В’ячеслав Москалевський, повідомляє Depo.ua.

На питання, чи змінив він оцінку фабрики порівняно з $200 млн два роки тому, гендиректор відповів так:

“Я не оцінюю. У скільки б ви оцінили ті активи, які залишилися у вас після революції 1917 року, коли ви самі переїхали в Париж? Скільки вони коштують?.. А зараз, я думаю, вони нічого не варті. $200 млн мені за них ніхто на Росії не заплатить, а за менше я нікому не продам”, – сказав він.

На уточнювальне питання, чи мають російські активи “згнити за принципом “так не діставайся ж ти нікому “, Москалевський відповів ствердно.

Нагадаємо, що з квітня 2015 року майно Липецької фабрики Roshen знаходиться арештували через податкові претензії. У зв’язку з цим інвестгруппа ICU, у якій є мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця.

20 січня 2016 року керівництво компанії Roshen вирішило закрити свою Липецьку фабрику – з політичних та економічних причин.

У червні 2017 року Roshen повністю завершила процес консервації Липецької кондитерської фабрики на Росії.

Довідка: Президент України Петро Порошенко, який був кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen, після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак у зв’язку з відсутністю покупців в січні 2016 року Порошенко заявив про підписання договору про передачу кондитерської корпорації в траст.

У квітні 2016 року інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в “сліпий” траст компанії Rothschild Trust 85% частки Порошенка.

Президенту корпорації Roshen В’ячеславу Москалевському належить 13% через інвестфонд Кондітерінвест, ще чотирьом топ-менеджерам – по 0,5%.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-roshen-ladni-zhnoyity-lypecku-fabryku-aby-ne-prodeshevyty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати