Tempo950x100

Tempo300x100

У Roshen назвали бренд Київський торт виключно своєю власністю

У Roshen назвали бренд Київський торт виключно своєю власністю

Про це повідомила прес-служба корпорації, пише НВ.

“Рошен є власником серії торговельних марок Київський торт, як словесних, так і комбінованих, що підтверджується рядом Свідоцтв України на знаки для товарів та послуг, виданих уповноваженими державними органами”, – написано у повідомлені.

Також у корпорації додають, що у липні 2017 року Центром соціальних технологій Соціополіс було проведено соціологічне опитування з метою визначення ступеню схожості та рівня відомості серед споживачів знаку Київський торт виробництва корпорації Рошен і продукції торт Київський виробництва компанії Київхліб и Київський БКК.

В корпорації стверджують, що за результатами опитування, переважна більшість (72,1%) респондентів з числа тих, кому відоме позначення Київський торт, вважають, що вказане позначення є торговельною маркою (брендом) одного з виробників тортів. 

На думку переважної більшості (93,5%) респондентів з числа тих, хто вважає позначення Київський торт торговельною маркою (брендом) одного з виробників тортів, власником вказаної торговельної марки є кондитерська корпорація Рошен.

Зокрема, 79,0% від загальної кількості опитаних вважають схожими упаковку продукції Київський торт виробництва Рошену та упаковку продукції торт Київський виробництва компаниї Київський БКК.

У корпорації заявляють, що у зв’язку із цим, подавали судові позови проти Київського БКК. Також додають, що розгляд справи на сьогоднішній день ще не завершений. Рошен звертає увагу, що наступне судове засідання призначено на 4 липня 2018 року у зв’язку із намаганням компанії Київський БКК максимально затягнути розгляд справи за рахунок залучення третьої особи-нерезидента.

Також зазначається, що після отримання зазначеного позову, компанія змінила зовнішній вигляд упаковки для торту Київський.

Корпорація Roshen входить в топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. До її складу входять Кременчуцька, дві Вінницькі, Київська кондфабрики та Вінницький молочний завод. Маріупольська кондфабрика перебуває на стадії ліквідації. Також Roshen належать Клайпедська кондитерська фабрика UAB Roshen (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина). Виробнича діяльність Липецької фабрики Roshen (РФ) була зупинена з 1 квітня 2017 року.

Президент Петро Порошенко є кінцевим бенефіціарним власником групи Roshen; у квітні 2016 інвестиційна компанія ICU заявила про завершення передачі в траст компанії Rothschild Trust частки Порошенка в кондитерській корпорації Roshen.

Пізніше Порошенко заявив про те, що не впливає на свої активи в Roshen.

Нагадаємо, що 6 грудня 2017 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував компанію Київхліб на 219 тис. грн за використання схожого на упаковку кондитерської корпорації Рошен оформлення для торта Казковий ключик.

Пізніше Господарський суд Києва заборонив Київхлібу виробляти торти в упаковці, яка повністю або частково копіює упаковку торта Золотий ключик.

На початку лютого повідомлялося, що Рошен звернувся до Господарського суду Києва з позовом про порушення гіпермаркетом Ашан Україна, а також виробником Белларія права інтелектуальної власності під час випуску продукції під торговою маркою Київський торт.

Перегляди: 15
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-roshen-nazvaly-brend-kyyivskyj-tort-vyklyuchno-svoyeyu-vlasnistyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати