Tempo950x100

Tempo300x100

У Росії злякалися української свинини

У Росії злякалися української свинини

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу Россільгоспнагляду, пише ТСН.

Управління Россільгоспнагляду у Білгородській області звернулося до митної служби і прикордонного управління з проханням посилити роботу на кордоні через виявлення осередку африканської чуми свиней (АЧС) на звалищі відходів в одному з міст України.

“На початку лютого 2019 року, згідно з інформацією з офіційних джерел, на звалищі ТПВ у Харкові були виявлені полеглі свині, інфіковані вірусом АЧС. У зв’язку із загостренням епізоотичної ситуації щодо поширення вірусу африканської чуми свиней направлені листи в митну службу і Прикордонне управління з проханням посилити контроль за переміщенням через кордон тваринницької продукції в ручній поклажі і багажі пасажирів. З метою недопущення занесення вірусу на територію області, забороняється ввезення будь-якої продукції свинини з України “, – йдеться в повідомленні.

Як пояснили виданню в прес-службі Білгородської митниці, на даний момент в регіоні, що межує з Україною на протязі 540 км, допускається ввезення в Росію тільки готової продукції тваринного походження в заводській упаковці.

“До інциденту в Харкові наше відомство завжди керувалося федеральним законом і в посиленому режимі контролювало ввезення м’ясної продукції”, – додала співрозмовниця агентства.

У прес-службі також зазначили, що менше, ніж за місяць митницею було порушено 142 справи про адміністративні правопорушення, сума накладених штрафів і вилученого конфіскату перевищила 5 мільйонів рублів. Основними порушниками заборон є громадяни України, які намагаються ввезти в Росію в великих обсягах, в тому числі м’ясо птиці, яловичини, кролика, сало.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-rosiyi-zlyakalysya-ukrayinskoyi-svynyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати