Tempo950x100

Tempo300x100

У Шацькому нацпарку планують виробляти органічний мед

У Шацькому нацпарку планують виробляти органічний мед

Під час зустрічі представники областей обговорили перспективи інвестицій. Так, Василь Голядинец, голова Шацької райдержадміністрації, зазначив, що землі Шацького нацпарку знаходяться в екологічно чистій місцевості, до того ж – близько від кордону, пише atmagro.ru.

“Відкриття в майбутньому автопереходу «Адамчуки – Збереже» залучить велику кількість інвесторів і туристів, що буде сприяти збуту органічної продукції, яка давно користується попитом у європейців”, – підкреслив чиновник.

Зі свого боку Вадим Сендик, представник харківських бджолярів, розповів, що для отримання прибутку придатна вся продукція бджільництва: мед, забрус, віск, квітковий пилок, прополіс, маточне молочко, перга, бджолина отрута. Але особливим попитом на сьогоднішній день користується органічний мед.

“Але отримати його не так просто. Тому нас зацікавили екологічно чисті природні ресурси Шацького району як сприятливі для розвитку бджільництва, – зазначив Сендик. – Адже несприятливий екологічний стан негативно відіб’ється і на здоров’ї самих бджіл, і на якості продукції”.

Експерт додав, що для прибуткового бджільництва необхідно реально оцінити ситуацію – врахувати наявність медоносів в радіусі півтора-трьох кілометрів від пасіки, різний час їх цвітіння; підрахувати, скільки можна купити і містити бджолиних сімей, щоб прибуток раціонально збільшувався до фінансових і трудових витрат. Також знадобиться невелике приміщення для відкачування і зберігання меду та інвентарю.

А якщо справа піде добре, можна запровадити і апітерапію – лікування хвороб з використанням продуктів бджільництва і живих бджіл.

Співпрацю учасники зустрічі планують розпочати навесні 2018 року.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-shackomu-nacparku-planuyut-vyroblyaty-orhanichnyj-med
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати