Tempo950x100

Tempo300x100

У Швейцарії побудують першу ферму-хмарочос

У Швейцарії побудують першу ферму-хмарочос

 

Незвичайна будівля вартістю 40 мільйонів доларів буде годувати більш ніж 5000 осіб на рік, пише НВ.

Очікується, що до 2050 року населення планети збільшиться до 9,6 мільярдів осіб, причому близько 66% будуть проживати в міських районах. Ці прогнози залишають багато питань про те, як міста зможуть прогодувати всіх своїх жителів.

Шведська харчова компанія під назвою Plantagon пропонує, щоб міста розглядали можливість будівництва своєрідних офісних веж, які містять гігантські криті ферми. Plantagon будує свою першу подібну ферму в шведському Лінчепінгу.

Вежа буде працювати за технологією гідропоніки, тобто овочі (в основному зелень) будуть рости без ґрунту в багатому поживними речовинами водному розчині. За словами генерального директора Plantagon Ханса Хессла, ферма буде в основному автоматизована. За допомогою систем відведення повітря та природного вентилювання буде створено екологічну зону, де чисті вода і повітря, а також повна відсутність добрив дозволять виростити якісний урожай в самому центрі мегаполісу.

Будівництво будівлі вартістю $40 мільйонів почалося в 2012 році, і вона буде відкрита на початку 2020 року. Планується, що в ній будуть знімати щорічно кілька врожаїв.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-shvejcariyi-pobuduyut-pershu-fermu-hmarochos
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати