Tempo950x100

Tempo300x100

У США колишні гірські шахти намагаються перетворити на ферми

У США колишні гірські шахти намагаються перетворити на ферми

Таким чином соціальні підприємства хочуть працевлаштувати людей, що залишилися без роботи внаслідок скорочень, пише видання YES! Magazine.

Коли одну з таких організацій Refresh Appalachia започаткували в 2015 році, Західна Вірджинія мала найнижчий відсоток працевлаштування в країні. Соціальні підприємці сподіваються, що фермерська модель може створити робочі місця, які дозволять працьовитим людям залишатись і жити в цьому економічно депресивному регіоні, де кожна четверта дитина живе в бідності.

Підприємства знищують чагарники, які свого часу сильно засіялися на тепер уже колишніх шахтних майданчиках, і садять на землі ягоди, фруктові дерева та горіхи. Окремі організації також надають людям професійну підготовку.

Неприбуткова організація Coalfield пропонує малозабезпеченим місцевим мешканцям контракт на 2-2,5 роки, щоб за цей час вони могли пройти курс навчання з питань сталого будівництва, сонячних технологій та ремісничого підприємництва. Стажисти також отримують стипендії в коледжах і опановують життєві вміння в наставників, перш ніж Coalfield допоможе їм знайти роботу. З 2012 року організація Coalfield Development збільшила доходи для малозабезпечених людей на суму понад 3,1 мільйона доларів.

У цьому гірському регіоні, де важко знайти великі площі пасовищ та сільськогосподарських земель, важливим залишається з’ясувати, як використовувати більше 2 мільйонів акрів землі, на які раніше були шахти, а зараз нічого не виробляється. Вирішення цієї проблеми може розблокувати цілу нову галузь.

Чи не найбільшим питанням, що залишається без відповіді, є те, чи зможуть соціальні підприємці заробляти на життя з допомогою сільського господарства в довгостроковій перспективі.

Джерело: ukrainian.voanews.com

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-ssha-kolyshni-hirski-shahty-namahayutsya-peretvoryty-na-fermy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати