У США назвали Україну дуже сильним конкурентом на світовому ринку зерна

У США назвали Україну дуже сильним конкурентом на світовому ринку зерна

Міністр сільського господарства США Сонні Пертью заявив, що Сполучені Штати і надалі будуть спрямовувати зусилля на сприяння розвитку економіки України, хоча він і усвідомлює, що тим самим американці отримають ще одного сильного конкурента на світовому зерновому ринку. Про це міністр сільського господарства США розповів у розмові з учасниками проекту L. A. B., пише ЦТС.

«Ми допомагаємо вам, але розуміємо, що робимо сильніше свого конкурента», — заявив Сонні Пертью, маючи на увазі динамічний розвиток аграрного ринку в Україні в останні роки.

Крім того, учасники проекту L. A. B. побували в Центрі зернових інновацій штату Канзас (Kansas Wheat Innovation Center). Установа займається науковими дослідженнями по виведенню нових більш продуктивних сортів пшениці, а штат Канзас вирощує 20% всієї пшениці в масштабах США. На даний момент у всіх елеваторах штату зберігається 12 млн т пшениці.

Віце-президент Центру, Аарон Харріс, зазначив, що місцеві фермери вже відчувають конкуренцію з боку України.

«Ви для нас — дуже сильні конкуренти. Сполученим Штатам зараз важко витримувати конкуренцію в торгівлі пшеницею в Африці і на Близькому Сході. Це багато в чому обумовлено логістикою, оскільки доставка в ці регіони здорожує ціну нашої продукції. Тому ми концентруємося на ринках Центральної і Південної Америки. Але йти з Африки не плануємо — у нас все ще сильні позиції в Нігерії, а нещодавно ми відвантажили перше за останні роки судно з зерном в Єгипет», — розповів Аарон Харріс.

Серед інших конкурентів США на зерновому ринку, крім України, він назвав Аргентину, Австралію і Росію.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-ssha-nazvaly-ukrayinu-duzhe-sylnym-konkurentom-na-svitovomu-rynku-zerna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати