У США визначили перспективні напрямки українського АПК

У США визначили перспективні напрямки українського АПК

Про це йдеться в заяві Міжнародної торгової адміністрації Міністерства торгівлі США, передає УНН.

Зокрема повідомляється, що Україна є лідером серед пострадянських країн з виробництва томатної пасти. Більш того, Україна входить до п’ятірки найбільших європейських постачальників яблучного концентрату.

“Нарешті, частка України в світовому виробництві картоплі становить 6,2%. А завдяки картоплі, що не містить ГМО, Україна має всі можливості для того, щоб зайняти міцні позиції на ринку картопляного борошна і суттєво збільшити обсяги експорту картоплі в ЄС”, – вважають в Мінторгу США.

Такі продукти, як молоко і курятина, вже завоювали прихильність іноземного покупця. Попит на ці позиції буде тільки зростати, прогнозують американські торговці.

Уже сьогодні українські молочники збільшують переробні потужності, і відкривають нові експортні ринки – Китай і Африка.

Що стосується м’ясного ринку України – він досить концентрований. На 20 провідних компаній припадає виробництво 10% великої рогатої худоби, 28% свиней і 58% птиці. На українських пташників у Мінторгу США покладають особливі надії, прогнозуючи експортне зростання їхньої продукції.

“Великі вертикально інтегровані виробники м’яса птиці будуть продовжувати розширювати і збільшувати свою ринкову частку за підтримки міжнародних фінансових інститутів. Це зростання буде обумовлене експортом курятини до ЄС, до країн Близького Сходу і в Азію, а також гармонізацією зі стандартами ЄС”, – йдеться в повідомленні.

Сьогодні українські виробники продуктів харчування перебувають у жорсткій конкуренції з європейцями, говорять в міністерстві.

“А в 2020 році, після впровадження усіма українськими підприємствами системи контролю якості продукції ХАССП, продукція сільського господарства України зробить експортний прорив”, – прогнозують в Міністерстві торгівлі США.

Нагадаємо, американські виробники свинини прагнуть вийти на ринок України

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-ssha-vyznachyly-perspektyvni-napryamky-ukrayinskoho-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати