У Сумах відкрили інноваційну лабораторію для вирощування свиней

У Сумах відкрили інноваційну лабораторію для вирощування свиней

Сучасну лабораторію відкрили при Сумському національному аграрному університеті (СНАУ).  У лабораторії встановлене обладнання американської компанії Hog Slat. Процеси механізовані, людська праця зведена до мінімуму, пише landlord.ua.

Обладнання складається з кількох модулів, зазначив Олександр Соларьов, доцент інженерно- технологічного факультету СНАУ. Так, імітується мікроклімат тваринницьких приміщень: регулюється температурний режим, режим вологості. Усі дані програмуються, передаються на комп’ютер. У лабораторії, зокрема, є спеціальний станок для опоросу, системи роздачі корму, води, ліків. Процеси максимально механізовані задля того, щоб зменшити ризик захворюваності свиней на африканську чуму.

Викладачі переконують, що в майбутньому така практика дозволить нинішнім студентам повноцінно керувати процесами на сучасних фермах та свинокомплексах. Саме на такому обладнанні працюють у компанії в Глобиному, де студенти проходять практику. Тепер майбутні тваринники знатимуть процеси сучасної ферми ще до того, як прийдуть на виробництво.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-sumah-vidkryly-innovacijnu-laboratoriyu-dlya-vyroshchuvannya-svynej
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати