Tempo950x100

Tempo300x100

У Силіконовій долині салат вирощують роботи

У Силіконовій долині салат вирощують роботи

Роботи переміщують рослини по мірі їх розвитку, спостерігають за станом салату, вибраковують слабкі паростки і навіть визначають хвороби,  пише agroday.com.ua.

Інженери налаштовують штучний інтелект таким чином, щоб він контролював весь процес вирощування — від посадки насіння до збору врожаю.

Уже в 2018 році Iron Ox планує відкрити автоматизовану ферму на 750 кв. метрів. Як обіцяє компанія, таке виробництво не буде використовувати пестицидів.

«За кілька років робототехніка зайшла дуже далеко. Датчики стали дешевшими, а програмне забезпечення надійнішим», — каже співзасновник і генеральний директор Iron Ox Олександр Брендон.

Американське виробництво салатів зосереджено переважно в Каліфорнії та Арізоні. Ці регіони по мірі зміни клімату все більше відчувають брак води. Більш того, поки головка салату дійде до споживача, вона обробляється дев’ятьма видами різних пестицидів.

Iron Ox зумів вирішити обидві ці проблеми, а заодно і третю — брак робочої сили. Залишилося останнє — зробити продукцію більш доступною для споживача. Зараз головка салату, вирощеного в теплиці, коштує $3,99. Ту ж саму продукцію з поля продають за $1,99.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-sylikonovij-dolyni-salat-vyroshchuyut-roboty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати