Tempo950x100

Tempo300x100

У ТОП-33 кращих керівників України потрапили троє аграріїв і троє з харчопрому

У ТОП-33 кращих керівників України потрапили троє аграріїв і троє з харчопрому

Про це пише focus.ua, який провів дослідження, опитавши близько 100 галузевих експертів, аналітиків та учасників ринків.

Оцінювали діяльність як менеджерів, керуючих власним бізнесом, так і найманих топів приватних компаній і керівників державних і муніципальних активів. В агросекторі успішними керівниками визнали засновника агрохолдингу «Кернел» Андрія Веревського, генерального директора компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського і генерального директора агрохолдингу «Астарта» Віктора Іванчика.

Андрій Веревський
Засновник агрохолдингу «Кернел», голова ради директорів.
Річний дохід компанії: 56,6 млрд грн.
Кількість працівників: 16 тис.
Чоловік.
Вік: 43 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: 24 роки.
Почав кар’єру в 1993 році заступником директора Полтавської дирекції компанії «Хліб України».

Компанія «Кернел» під керівництвом Андрія Веревського залишається одним з найбільших гравців на сільськогосподарському ринку України. Основним напрямком діяльності холдингу традиційно є рослинництво, а також виробництво і експорт соняшникової олії. Попри несприятливу для компанії кон’юнктуру ринку, за результатами 2017 року чистий прибуток «Кернел» склала $ 176,2 млн. Агрохолдинг продовжує збільшувати обсяги продажів соняшникової олії наливом — у цьому сезоні показник виріс на 14%.

У 2018 році холдинг починає постачання соняшникового шроту на ринок Китаю, де внаслідок торгових воєн з США виник дефіцит цієї продукції. Крім того, «Кернел» — один з найбільших власників елеваторних потужностей в Україні: 2,86 млн т зберігання. При цьому компанія продовжує будувати нові сховища.

Також в планах «Кернел» збільшити обсяги перевалки в Чорноморському морському порту за рахунок запуску нового терміналу. У найближчі кілька років Андрій Веревський намір інвестувати в розвиток компанії близько $ 500 млн.

Олексій Вадатурський
Генеральний директор компанії «Нібулон»
Кількість працівників: близько 6 тис.
Вік: 70 років.
Досвід роботи на керівних посадах: 41 рік.
Почав кар’єру в Трикратському комбінаті хлібопродуктів.
Стиль управління: демократичний, що обумовлено перш за все високим рівнем самоконтролю і самоорганізації співробітників.
Бізнес-принцип: прозорість і відкритість ведення бізнесу виключно в правовому полі.
Улюблена книга: історії людей, які самостійно досягли успіху. Найскладніше управлінське рішення: створення компанії «Нібулон».
Порада починаючому кар’єристові: ставитеся до роботи не як до неприємного обов’язку, а як до можливості самореалізуватися і вдосконалюватися. Будьте вимогливі перш за все до себе.

Беззмінний керівник одного з найбільших агрохолдингів країни з року в рік продовжує нарощувати активи компанії. Зараз «Нібулон» володіє 19 елеваторними комплексами. Крім того, компанія продовжує розвивати вантажні перевезення по Дніпру. У минулому році Олексій Вадатурський вклав в розвиток річкової інфраструктури близько $ 100 млн.

Паралельно «Нібулон» збільшує власний флот. У березні цього року після реконструкції на суднобудівно-судноремонтному заводі компанії було спущено на воду несамохідне судно вантажомісткістю 5 тис. т. У планах Олексія Вадатурського побудувати судно місткістю до 10 тис. т і 40 несамохідних суден та буксирів для власного флоту. В даний час флот «Нібулона» налічує 68 суден.

Також компанія планує почати самостійно перевозити сільгосппродукцію морем.

Віктор Іванчик

Генеральний директор агрохолдингу «Астарта»
Річний оборот компанії: виторг
за 2017 рік — 14 млрд грн. Кількість працівників: 13 тис.
Вік: 62 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: більше 25 років.
Почав кар’єру в 1993 році, разом з партнерами створивши торгову компанію «Астарта-Київ».
Бізнес-принцип: прагнути до неможливого, щоб досягати максимального. Хобі: подорожі.
Найкраще місце відпочинку: Мадейра; гірськолижні курорти Європи.
Улюблена книга: Good to Great Джима Коллінза.
Найскладніше управлінське рішення: скорочення співробітників, зупинка неефективних виробництв.
Порада починаючому кар’єристові: вірте в себе і при цьому керуйтеся моральними принципами і духовними постулатами. Минулий рік зажадав від Віктора Іванчика проявити якості не тільки гарного керівника, але і кризового менеджера. В кінці серпня 2017-го рахунки низки дочірніх компаній холдингу були заарештовані за клопотанням Генеральної прокуратури України. Причина — підозра в ухиленні від сплати податків. В рамках розслідування правоохоронці провели обшук в головному офісі компанії. Після таких дій Генпрокуратури в «Астарті» заявили про порушення процесуальних норм і подали на силовиків в суд. У підсумку все вирішилося благополучно. В кінці вересня арешти з рахунків дочірніх структур «Астарти» зняли, а кримінальне провадження закрили за відсутністю складу правопорушень.

Олександр Слободян
Голова корпорації «Оболонь»
Кількість працівників: близько 6 тис.
Вік: 62 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: 37 років.
Почав кар’єру в 1980 році інженером-нормувальником праці на заводі «Оболонь».
Хобі: спорт — футбол і лижі, музика, книги, рибалка.

Олександр Слободян довгі роки керує підприємством з історією більш ніж в 40 років. «Оболонь» на сьогодні залишилася чи не єдиним великим пивоварним заводом в країні, котрі ввійшли в міжнародні корпорації. Компанія також має власну сировинну базу — вирощує пивоварний ячмінь в Хмельницькій області. Завод займає близько 20% українського ринку пива і приблизно 15% ринку безалкогольних напоїв.

Компанія Слободяна — лідер з експорту пива. Зараз у «Оболоні» по Україні налічується 10 виробничих майданчиків. У планах на найближчі роки — наростити частку алкогольних і безалкогольних напоїв на українському ринку. Для цього є всі передумови, оскільки компанія поступово виходить з кризи, про що свідчать фінансові показники 2017 року. «Оболонь» отримала майже 289 млн грн чистого прибутку, враховуючи, що минулий рік компанія закінчила з більш ніж 200 млн грн чистого збитку.

Василь Бовділов
Генеральний директор компанії «Unilever Україна»
Кількість працівників: близько 200.
Вік: 54 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: 25 років.
Почав кар’єру в 1986 році інженером-дослідником на машинобудівному підприємстві.
Стиль управління: демократичний.
Бізнес-принцип: ефективний time-management і розстановка пріоритетів; орієнтація на результат, а не процес.
Хобі: вейкбординг та подорожі.
Найкраще місце відпочинку: Гаваї.
Улюблена книга: «Нічна варта» Террі Пратчетт.
Найскладніше управлінське рішення: перегляд стратегії і оптимізація бізнесу в момент кризи.
Порада починаючому кар’єристові: постійно навчатися і вдосконалювати свої навички, випереджаючи темп змін, що відбуваються.

Василь Бовділов очолив представництво Unilever в Україні в 2002 році, в 2015 році став членом ради директорів Unilever RUB (Росія, Україна, Білорусь). Попри те, що в Україні компанія працює давно (представництво відкрито 1 травня 1993 року) розміщувати виробництво всередині країни Unilever розпочала з 2015 року. Таке рішення прийшлося на часі, оскільки після початку конфлікту між Україною і Росією попит на російські товари падав. Більша ж частина товарів компанії для українського ринку втготовлялася в РФ.

У 2016 році Unilever відкрив в Київській області фабрику з виробництва пакетованого чаю ТМ Lipton, Brook Bond і «Бесiда». Сума інвестицій в проект склала 8,3 млн євро. Крім чаїв, Unilever представлена ​​на українському ринку десятками косметичних брендів, товарами гігієни і побутової хімії.

Ансгар Борнеманн

СЕО Nestlé Україна
Річний оборот: 7 млрд грн.
Кількість працівників: 5,5 тис.
Вік: 59 років.
Управлінський досвід: 33 роки.
Почав кар’єру стажером управлінської програми в компанії Unilever в 1985 році.
Управлінський стиль: бути прикладом для команди, підтверджувати свої слова справою.
Бізнес принцип: можливості безмежні. Вище неба тільки небо.
Хобі: спорт і польоти на приватних літаках.
Улюблене місце для відпустки: гори в Баварії.
Улюблена книга: «Хто забрав мій сир?» Спенсера Джонсона. Найскладніше управлінське рішення: справедливо оцінювати людей. Рада починаючому кар’єристові: будьте собою, будьте автентичними.

Nestlé Україна активно розвиває бізнес в Україні. У 2018 році компанія має намір збільшити обсяги інвестицій в три рази. 390 млн грн вкладуть в розвиток трьох вітчизняних фабрик Nestlé. Українським покупцям компанія відома такими торговими марками, як «Торчин», «Мівіна», «Світоч», Lion, KitKat, Nescafé. Основні обсяги продажів українського підрозділу концерну припадають на внутрішній ринок. У минулому році український підрозділ Nestlé збільшив постачання продукції за кордон до 10%. Так, компанія істотно збільшила експорт шоколаду «Світоч» — до 1,3 тис. т. Частка львівської фабрики на ринку України складає близько 18%. На підприємствах Nestlé також впроваджують ресурсозберігаючі технології. В рамках КСВ Nestlé вчить українських дітей правилам формування збалансованого та здорового раціону харчування.

Джерело: agroinsider.com.ua

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-top-33-krashchyh-kerivnykiv-ukrayiny-potrapyly-troye-ahrariyiv-i-troye-z-harchopromu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати