У ТОП-33 кращих керівників України потрапили троє аграріїв і троє з харчопрому

У ТОП-33 кращих керівників України потрапили троє аграріїв і троє з харчопрому

Про це пише focus.ua, який провів дослідження, опитавши близько 100 галузевих експертів, аналітиків та учасників ринків.

Оцінювали діяльність як менеджерів, керуючих власним бізнесом, так і найманих топів приватних компаній і керівників державних і муніципальних активів. В агросекторі успішними керівниками визнали засновника агрохолдингу «Кернел» Андрія Веревського, генерального директора компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського і генерального директора агрохолдингу «Астарта» Віктора Іванчика.

Андрій Веревський
Засновник агрохолдингу «Кернел», голова ради директорів.
Річний дохід компанії: 56,6 млрд грн.
Кількість працівників: 16 тис.
Чоловік.
Вік: 43 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: 24 роки.
Почав кар’єру в 1993 році заступником директора Полтавської дирекції компанії «Хліб України».

Компанія «Кернел» під керівництвом Андрія Веревського залишається одним з найбільших гравців на сільськогосподарському ринку України. Основним напрямком діяльності холдингу традиційно є рослинництво, а також виробництво і експорт соняшникової олії. Попри несприятливу для компанії кон’юнктуру ринку, за результатами 2017 року чистий прибуток «Кернел» склала $ 176,2 млн. Агрохолдинг продовжує збільшувати обсяги продажів соняшникової олії наливом — у цьому сезоні показник виріс на 14%.

У 2018 році холдинг починає постачання соняшникового шроту на ринок Китаю, де внаслідок торгових воєн з США виник дефіцит цієї продукції. Крім того, «Кернел» — один з найбільших власників елеваторних потужностей в Україні: 2,86 млн т зберігання. При цьому компанія продовжує будувати нові сховища.

Також в планах «Кернел» збільшити обсяги перевалки в Чорноморському морському порту за рахунок запуску нового терміналу. У найближчі кілька років Андрій Веревський намір інвестувати в розвиток компанії близько $ 500 млн.

Олексій Вадатурський
Генеральний директор компанії «Нібулон»
Кількість працівників: близько 6 тис.
Вік: 70 років.
Досвід роботи на керівних посадах: 41 рік.
Почав кар’єру в Трикратському комбінаті хлібопродуктів.
Стиль управління: демократичний, що обумовлено перш за все високим рівнем самоконтролю і самоорганізації співробітників.
Бізнес-принцип: прозорість і відкритість ведення бізнесу виключно в правовому полі.
Улюблена книга: історії людей, які самостійно досягли успіху. Найскладніше управлінське рішення: створення компанії «Нібулон».
Порада починаючому кар’єристові: ставитеся до роботи не як до неприємного обов’язку, а як до можливості самореалізуватися і вдосконалюватися. Будьте вимогливі перш за все до себе.

Беззмінний керівник одного з найбільших агрохолдингів країни з року в рік продовжує нарощувати активи компанії. Зараз «Нібулон» володіє 19 елеваторними комплексами. Крім того, компанія продовжує розвивати вантажні перевезення по Дніпру. У минулому році Олексій Вадатурський вклав в розвиток річкової інфраструктури близько $ 100 млн.

Паралельно «Нібулон» збільшує власний флот. У березні цього року після реконструкції на суднобудівно-судноремонтному заводі компанії було спущено на воду несамохідне судно вантажомісткістю 5 тис. т. У планах Олексія Вадатурського побудувати судно місткістю до 10 тис. т і 40 несамохідних суден та буксирів для власного флоту. В даний час флот «Нібулона» налічує 68 суден.

Також компанія планує почати самостійно перевозити сільгосппродукцію морем.

Віктор Іванчик

Генеральний директор агрохолдингу «Астарта»
Річний оборот компанії: виторг
за 2017 рік — 14 млрд грн. Кількість працівників: 13 тис.
Вік: 62 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: більше 25 років.
Почав кар’єру в 1993 році, разом з партнерами створивши торгову компанію «Астарта-Київ».
Бізнес-принцип: прагнути до неможливого, щоб досягати максимального. Хобі: подорожі.
Найкраще місце відпочинку: Мадейра; гірськолижні курорти Європи.
Улюблена книга: Good to Great Джима Коллінза.
Найскладніше управлінське рішення: скорочення співробітників, зупинка неефективних виробництв.
Порада починаючому кар’єристові: вірте в себе і при цьому керуйтеся моральними принципами і духовними постулатами. Минулий рік зажадав від Віктора Іванчика проявити якості не тільки гарного керівника, але і кризового менеджера. В кінці серпня 2017-го рахунки низки дочірніх компаній холдингу були заарештовані за клопотанням Генеральної прокуратури України. Причина — підозра в ухиленні від сплати податків. В рамках розслідування правоохоронці провели обшук в головному офісі компанії. Після таких дій Генпрокуратури в «Астарті» заявили про порушення процесуальних норм і подали на силовиків в суд. У підсумку все вирішилося благополучно. В кінці вересня арешти з рахунків дочірніх структур «Астарти» зняли, а кримінальне провадження закрили за відсутністю складу правопорушень.

Олександр Слободян
Голова корпорації «Оболонь»
Кількість працівників: близько 6 тис.
Вік: 62 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: 37 років.
Почав кар’єру в 1980 році інженером-нормувальником праці на заводі «Оболонь».
Хобі: спорт — футбол і лижі, музика, книги, рибалка.

Олександр Слободян довгі роки керує підприємством з історією більш ніж в 40 років. «Оболонь» на сьогодні залишилася чи не єдиним великим пивоварним заводом в країні, котрі ввійшли в міжнародні корпорації. Компанія також має власну сировинну базу — вирощує пивоварний ячмінь в Хмельницькій області. Завод займає близько 20% українського ринку пива і приблизно 15% ринку безалкогольних напоїв.

Компанія Слободяна — лідер з експорту пива. Зараз у «Оболоні» по Україні налічується 10 виробничих майданчиків. У планах на найближчі роки — наростити частку алкогольних і безалкогольних напоїв на українському ринку. Для цього є всі передумови, оскільки компанія поступово виходить з кризи, про що свідчать фінансові показники 2017 року. «Оболонь» отримала майже 289 млн грн чистого прибутку, враховуючи, що минулий рік компанія закінчила з більш ніж 200 млн грн чистого збитку.

Василь Бовділов
Генеральний директор компанії «Unilever Україна»
Кількість працівників: близько 200.
Вік: 54 роки.
Досвід роботи на керівних посадах: 25 років.
Почав кар’єру в 1986 році інженером-дослідником на машинобудівному підприємстві.
Стиль управління: демократичний.
Бізнес-принцип: ефективний time-management і розстановка пріоритетів; орієнтація на результат, а не процес.
Хобі: вейкбординг та подорожі.
Найкраще місце відпочинку: Гаваї.
Улюблена книга: «Нічна варта» Террі Пратчетт.
Найскладніше управлінське рішення: перегляд стратегії і оптимізація бізнесу в момент кризи.
Порада починаючому кар’єристові: постійно навчатися і вдосконалювати свої навички, випереджаючи темп змін, що відбуваються.

Василь Бовділов очолив представництво Unilever в Україні в 2002 році, в 2015 році став членом ради директорів Unilever RUB (Росія, Україна, Білорусь). Попри те, що в Україні компанія працює давно (представництво відкрито 1 травня 1993 року) розміщувати виробництво всередині країни Unilever розпочала з 2015 року. Таке рішення прийшлося на часі, оскільки після початку конфлікту між Україною і Росією попит на російські товари падав. Більша ж частина товарів компанії для українського ринку втготовлялася в РФ.

У 2016 році Unilever відкрив в Київській області фабрику з виробництва пакетованого чаю ТМ Lipton, Brook Bond і «Бесiда». Сума інвестицій в проект склала 8,3 млн євро. Крім чаїв, Unilever представлена ​​на українському ринку десятками косметичних брендів, товарами гігієни і побутової хімії.

Ансгар Борнеманн

СЕО Nestlé Україна
Річний оборот: 7 млрд грн.
Кількість працівників: 5,5 тис.
Вік: 59 років.
Управлінський досвід: 33 роки.
Почав кар’єру стажером управлінської програми в компанії Unilever в 1985 році.
Управлінський стиль: бути прикладом для команди, підтверджувати свої слова справою.
Бізнес принцип: можливості безмежні. Вище неба тільки небо.
Хобі: спорт і польоти на приватних літаках.
Улюблене місце для відпустки: гори в Баварії.
Улюблена книга: «Хто забрав мій сир?» Спенсера Джонсона. Найскладніше управлінське рішення: справедливо оцінювати людей. Рада починаючому кар’єристові: будьте собою, будьте автентичними.

Nestlé Україна активно розвиває бізнес в Україні. У 2018 році компанія має намір збільшити обсяги інвестицій в три рази. 390 млн грн вкладуть в розвиток трьох вітчизняних фабрик Nestlé. Українським покупцям компанія відома такими торговими марками, як «Торчин», «Мівіна», «Світоч», Lion, KitKat, Nescafé. Основні обсяги продажів українського підрозділу концерну припадають на внутрішній ринок. У минулому році український підрозділ Nestlé збільшив постачання продукції за кордон до 10%. Так, компанія істотно збільшила експорт шоколаду «Світоч» — до 1,3 тис. т. Частка львівської фабрики на ринку України складає близько 18%. На підприємствах Nestlé також впроваджують ресурсозберігаючі технології. В рамках КСВ Nestlé вчить українських дітей правилам формування збалансованого та здорового раціону харчування.

Джерело: agroinsider.com.ua

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-top-33-krashchyh-kerivnykiv-ukrayiny-potrapyly-troye-ahrariyiv-i-troye-z-harchopromu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Профільний комітет Ради закликав зберегти Міністерство аграрної політики та продовольства України

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    БІЛЬШЕ НОВИН