Tempo950x100

Tempo300x100

У Варшаві поліція силою розігнала демонстрантів-фермерів

У Варшаві поліція силою розігнала демонстрантів-фермерів

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Протестувальники, зокрема, прикували себе ланцюгами до рулонів із сіном. Вони вимагали серед іншого більш ефективної боротьби з африканською чумою свиней (АЧС), у тому числі відстрілу тварин, які можуть поширювати вірус цієї хвороби.

“Проблема з дикими тваринами, зараженими АЧС, позначається на селах вже багато років. Ми звертаємося з 2004 року, що занадто багато кабанів, які розносять хвороби, та не видно, щоб були зроблені реальні кроки в боротьбі з чумою. Через це кількість свиней у господарствах зменшується із загрозливою швидкістю”, – сказав Анджей Ващук, один із координаторів протестного руху в Люблінському воєводстві.

Протестувальники мали таблички з гаслами: “Поверніть гроші за мисливську шкоду”; “Вибирайте: фермери або кабани, їжа чи забава”.

Представник пресслужби столичної поліції Сильвестр Марчак повідомив, що поліцейські були змушені застосувати силу. Поліцейські зверталися до протестувальників з проханням поводитися у рамках закону. Оскільки їх заклики не почули, то правоохоронці вдалися до розгону акції з допомогою сили.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-varshavi-policiya-syloyu-rozihnala-demonstrantiv-fermeriv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати