Tempo950x100

Tempo300x100

У вересні підскочать ціни на яйця

У вересні підскочать ціни на яйця

Про це Українським Новинам повідомив керівник асоціації Сергій Карпенко.

“У другій половині року ми очікуємо підвищення цінових трендів на яйця курячі харчові, оскільки з лютого по вересень виробники були змушені відпускати їх за цінами значно нижчими за собівартість… Цінова ситуація цього року була навіть гіршою, ніж торік, відпускні ціни в певні періоди опускалися до рівня 2014 року. Як ми вже неодноразово констатували, для українського ринку яєць властиві сезонні коливання, а починаючи з вересня, цей фактор повноцінно починає діяти”, – повідомив експерт.

Більше того, з його слів, на ринку яєць спостерігається така ж тенденція, як і на ринку м’яса птиці – обсяги експорту в 1-му півріччі перевищують показник минулого року при збереженні обсягів виробництва.

Так, виробництво яєць у всіх категоріях господарств за підсумками 1-го півріччя становило 7,9 млрд штук, що лише на 0,8% більше, ніж в 1-му півріччі 2016 року.

Експорт яєць при цьому збільшився на 30% до 506 млн штук порівняно з 1-м півріччям минулого року.

За 7 місяців, за даними на сайті асоціації, експорт збільшився на 38% до 658,2 млн штук порівняно з аналогічним періодом минулого року.

“На сьогоднішній день існує досить високий попит на цю продукцію на зовнішніх ринках, тому обсяги експорту повинні перевищити торішні показники”, – повідомив Карпенко.

При цьому у разі повторення спалахів пташиного грипу й подальших торговельних обмежень із боку імпортерів ці плани можуть бути скориговані.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-veresni-pidskochat-ciny-na-yajcya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати