Tempo950x100

Tempo300x100

У Верховній Раді презентували кінцеву версію законопроекту про ринок землі

У Верховній Раді презентували кінцеву версію законопроекту про ринок землі

В аграрному комітеті презентували кінцеву версію законопроекту про ринок землі. Про це заявив голова комітету з питань аграрної політики Микола Сольський, передає  РБК-Україна.

За його словами, у кінцевій версії йдеться про те, що учасниками ринку можуть бути тільки фізичні особи – громадяни України, юридичні особи, які засновані напряму громадянами України, держава та місцева громада.

Він також наголосив, що у законопроекті до другого читання враховано, що допуск іноземців можливий лише після прийняття такого рішення на референдумі.

“Разом з тим, було багато правок, які додатково доповнюють ті обмеження щодо осіб, які можуть придбати землю. Зокрема, це такі категорії громадян та юросіб. По-перше, коли ми говоримо про обмеження, то навіть за умови референдуму забороняється здійснювати угоди, стороною яких є іноземці або юридичні особи, засновані іноземними громадянами з землями сільськогосподарського призначення – в 50-ти кілометровій зоні”, – додав він

Голова комітету також наголосив, що у допрацьованому до другого читання законопроекті про ринок землі навіть при умові проведення референдума забороняється купувати землю юрособам, учасниками яких є громадяни держави агресора.

“Крім того, навіть при умові проведення референдуму забороняється юридичним особам, учасниками яких є громадяни держави-агресора чи інші держави, в яких неможливо встановити кінцевого бенефіциара, чи якщо вони зареєстровані в офшорних зонах; членам терористичних організацій, фізичним особам, стосовно яких застосовані санкції, – наголосив Сольський.

Нагадаємо, законопроект про запровадження ринку сільськогосподарської землі в Україні наразі не стоїть на порядку денному Верховної ради. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Раніше Комітет з питань аграрної та земельної політики проголосував рекомендувати Верховній Раді України ухвалити в цілому законопроєкт №2178-10 щодо відкриття ринку сільськогосподарських земель в Україні.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-verhovnij-radi-prezentuvaly-kincevu-versiyu-zakonoproektu-pro-rynok-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати