Tempo950x100

Tempo300x100

У відоме французьке вино додавали цукор: розгорівся скандал на мільйон

У відоме французьке вино додавали цукор: розгорівся скандал на мільйон

Під розслідування потрапило виноробне господарство Château Giscours. Причиною тому стало вилучення 397 гектолітрів вина з доданим цукром співробітниками групи контролю. Йдеться про 53 тисячі пляшок загальною вартістю 2,3 млн євро, пише УНН.

У Франції додавання цукру в вино допускається тільки у виняткових умовах – коли через погану погоду у винограді знижений рівень цукру, необхідний для повного бродіння. В інших випадках шапталізація (додавання цукру у вино) в країні є незаконною.

Разом з цим, виноробня Château Giscours стверджує, що додавання цукру було законним.

Зазначене розслідування зараз перебуває під суворим контролем після низки випадків шахрайства у французькій виноробній промисловості в останні роки.

Château Giscours повідомила, що союз виробників санкціонував шапталізацію врожаю винограду сорту мерло в 2016 році. Насправді цукор був дозволений для використання з виноградом сорту каберне совійньйон, підкреслили в Château Giscours.

“Кількість цукру, доданого до мерло, була обґрунтованою, нижче того рівня, дозволеного для каберне совіньон того року”, – розповів співробітник Chateau Giscours.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-vidome-francuzke-vyno-dodavaly-cukor-rozhorivsya-skandal-na-miljon
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати