Tempo950x100

Tempo300x100

У вітчизняному меді стало менше антибіотиків

У вітчизняному меді стало менше антибіотиків

Український мед став чистішим. Якщо в 2013 році в 30-40% продукції були антибіотики, то зараз це — не більш ніж 10%.

Про це AgroPortal.ua сказав співзасновник «Медової біржі», бізнесмен з Німеччини Гаррі Ремферт.

За його словами, зараз Україна експортує переважно соняшниковий мед. А ціна на нього нині низька: €1, і підвищуватися не буде. При цьому наша держава має хорошу перспективу для поставки в інші країни меду з шавлії, липи та інших рідкісних сортів.

На його думку, монофлорні сорти меду і продукти бджільництва повинні стати основою бізнесу українських бджолярів. Місцеві виробники можуть створювати і розвивати свої бренди в Україні і Європі, щоб вийти на успішний експорт.

«Зараз українським виробникам потрібно доводити як потенційним, так і наявним партнерам те, що їх продукт якісний. Український мед може і повинен цінуватися вище китайського, і це цілком досяжно з підняттям іміджу на українську продукцію. Цим ми активно займаємося з командою «Медової біржі», — зазначив він.

Для цього українським бджолярам потрібно реєструвати своє господарство і об’єднуватися.

«В Україні насправді велика кількість бджолярів, а офіційно зареєстровано всього 2 тис. Тоді як у Німеччині таких — 40 тис. І як пояснити європейцеві, наприклад, що українські пасічники виробляють 60 тис. т продукту на експорт?» — задається він питанням.

Гаррі Ремферт каже, що українці не оформляють свій бізнес офіційно, тому що бояться високих податків і зняття субсидій на газ. Але він переконаний, що ці побоювання безпідставні. Реєстрація допоможе вийти на новий рівень. Приклад тому: в цьому році видана ліцензія на експорт українському виробнику алкогольного медового напою.

Також він додає, що «Медова біржа» розробила детальну інструкцію по реєстрації пасіки.

«Онлайн-платформу «Медова біржа» ми створили з просвітницькою метою в серпні цього року. Ми допомагаємо торгувати українським бджолярам і об’єднуємо їх. Зараз в співтоваристві 42 тис. учасників. У найближчі 3 місяці ми запускаємо торговельну платформу в Європі. Це дозволить українським бджолярам знайти покупців меду в європейських країнах безпосередньо», — підсумував він.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-vitchyznyanomu-medi-stalo-menshe-antybiotykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати