Tempo950x100

Tempo300x100

У виробників молока зменшуються прибутки

У виробників молока зменшуються прибутки

Про це на своєму Facebook повідомив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного відділу ФАО, пише agroday.com.ua.

За його словами, кумулятивне падіння УМІ протягом поточного року було найрізкішим за останні п’ять років і склало відразу 33,3%.

Для порівняння, торік у травні прибутки виробників молока були нижчими за грудневі всього на 10%, а в середньому за попередні три роки – на 13,9%.

«Але раніше, коли наша переробка опиралася, переважно, на молоко від населення, УМІ падав і різкіше в цей період», — зауважує Ярмак.

Після падіння на шокуючі 13,3% в квітні, в травні разу УМІ впав лише на 4,9%, що не так вже й багато, як для травня, адже середнє травневе падіння УМІ сягало до цього 7,9%.

У травні 2018-го професійні виробники молока мали на 18% нижчі прибутки, ніж в травні 2017-го року і на 9,7% менші, ніж в середньому за останні 6 років у цьому ж місяці.

Загалом за перші п’ять місяців 2018-го виробники молока отримали на 10,4% менше прибутку, ніж за той самий період попереднього року. Якщо ж порівнювати прибутки з середніми за шість років за той самий період, то падіння також є відчутним – на 7,3%.

Ярмак зазначає, що зазвичай останніми роками вже в червні молочникам стає дещо легше. УМІ стабілізується, а інколи навіть зростає. Є передумови, що те ж відбудеться і цьогоріч.

«Всі сподівання на ефективність роботи переробників», — пояснив економіст ФАО.

Нагадаємо, у квітні ФАО констатувала зниження УМІ за перші 4 місяці року на 6,7%.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-vyrobnykiv-moloka-zmenshuyutsya-prybutky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати