Tempo950x100

Tempo300x100

У ЄС вирішили заборонити формальдегід в кормах для птиці

У ЄС вирішили заборонити формальдегід в кормах для птиці

Голосування відбулося в ході засідання Постійного комітету з рослин, тварин, продуктів харчування і кормів (SCOPAFF) і підтвердило рішення Єврокомісії не допускати використання формальдегіду в якості кормової добавки.
 
26 країн проголосували за заборону. Хоча рішення не було одностайним, Єврокомісія заявила, що 26 країн проголосували за пропозицію про заборону, при цьому одна країна утрималася і ще один голос був відданий проти рішення.
 
Рішення завершує складну історію про використання формальдегіду в птахівництві. Спочатку Єврокомісія рекомендувала провести повторну авторизацію хімічної речовини, але держави-члени ЄС не змогли дійти згоди протягом двох років. У вересні цього року Єврокомісія взяла справу в свої руки і представила пропозицію, в якому говориться, що повторна авторизація формальдегіду повинна бути скасована. Відзначимо, що в минулому році Польща та Іспанія припинили вводити речовину в корм для свійської птиці, на тлі побоювань з приводу його канцерогенного потенціалу та безпеки для працівників, хоча Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) заявив, що з’єднання не викликає рак і може бути дозволено в якості кормової добавки, якщо приймаються заходи захисту працівників птахофабрик.
 
Рішення Єврокомісії обурило виробника формальдегіду, компанію Anitox, яка заявила, що наука більше не є авторитетом у Європі. «Єврокомісія і країни-члени ЄС пішли проти наукової думки, аналізу EFSA і переважної думки зацікавлених сторін, представлених на публічних консультаціях», – йдеться в заяві компанії.

Джерело: УкрАгроКонсалт

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-yes-vyrishyly-zaboronyty-formaldehid-v-kormah-dlya-ptyci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати