Tempo950x100

Tempo300x100

У зростанні цін на овочі винні самі фермери

У зростанні цін на овочі винні самі фермери

Як прогнозували раніше експерти, ціни на овочі борщового набору в Україні зросли відразу на 15-20% протягом двох тижнів березня і, за словами учасників ринку, будуть продовжувати рости. Про це повідомляють експерти «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Зокрема, капуста вже продається по 5-7 грн/кг, а буряк і моркву і зовсім відпускають по 8-11 грн/кг. Експерти пояснюють ситуацію істотним скороченням запасів продукції і, як наслідок, зниженням пропозиції при тому, що попит, навпаки, активізується. Більш того, ряд великих фермерських господарств навмисне скоротив обсяги реалізації в очікуванні подальшого зростання цін, чим погіршують ситуацію.

Таким чином, ринок овочів борщового набору в черговий раз демонструє волатильний характер, в залежності не тільки від прогнозованих теоретично факторів, але і імпульсивних рішень окремих осіб — продати зараз, продати пізніше, а то і не продавати взагалі. Одне таке рішення приймається моментально, але вже протягом декількох днів вплив відчувається усіма учасниками ринку.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/u-zrostanni-cin-na-ovochi-vynni-sami-fermery
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати