Tempo950x100

Tempo300x100

Учасники зернового ринку обговорили поточний стан, виклики та перспективи 2018/2019 МР

Учасники зернового ринку обговорили поточний стан, виклики та перспективи 2018/2019 МР

Серед головних питань, які обговорювалися на засіданні, – прогноз обсягів експорту та виконання зернового Меморандуму; стан посівів озимих культур; перегляд стандарту на пшеницю; попередні підсумки роботи штабу з оперативного вирішення питань логістики у сільському господарстві.

Так, відповідно до попередніх даних Держстату у поточному маркетинговому періоді виробництво зернових та зернобобових культур оцінюється у 69,8 млн тонн, прогноз обсягів експорту – близько 49 млн тонн. За таких умов перехідні залишки на наступний маркетинговий період можуть становити 5,7 млн тонн, що абсолютно задовольняє продовольчу безпеку країни. Виконання Меморандуму з експорту зернових, підписаного між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку, відбувається  в рамках визначених обсягів.

Інформація щодо стану посівів озимих культур під урожай 2019 року свідчить про один із кращих результатів за останні роки. Так, із посіяних 7,6 млн га сходи отримано на площі 7,5 млн га (99% до посіяних), з них в доброму та задовільному стані 6,5 млн га (87%), в слабкому та зрідженому стані – 1,0 млн га (13%).

Щодо оновлення стандарту на пшеницю, то його плановий термін введення в дію визначено на квітень 2019 року. До цього новий проект ДСТУ «Пшениця. Технічні умови» буде направлено на експертизу до Національного органу стандартизації ДП «УкрНДНЦ».

Аналізуючи роботу Штабу з питань логістики, за час існування якого вже відбулося 15 засідань, більшість представників аграрних компаній та галузевих асоціацій відмічають позитивні зрушення у вирішенні нагальних проблем, що свідчить про ефективність роботи Штабу.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uchasnyky-zernovoho-rynku-obhovoryly-potochnyj-stan-vyklyky-ta-perspektyvy-20182019-mr
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати