Ухвалити закон про ринок землі планують до кінця року, втім консенсусу досі немає

Ухвалити закон про ринок землі планують до кінця року, втім консенсусу досі немає

Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук журналістам в кулуарах парламенту, передає УНН.

“Є з десяток альтернативних законопроектів (щодо запровадження ринку землі – ред.), в кожному з них є якась різниця. І якщо є так багато альтернативних законопроектів, це говорить, що вони не досконалі, це говорить, що немає єдиної думки і немає консенсусу”, – зазначила Верещук.

За її словами, народним обранцям слід працювати до тих пір, поки не буде сформульовано один-два законопроекти, які дадуть змогу всім зрозуміти, що хочуть змінити законодавці.

При цьому вона додала, що питання продажу землі іноземцям слід виносити на референдум, втім в цілому проблема відкриття ринку землі в країні не потребує такого широкого обговорення.

“Я думаю, що це буде до кінця року, коли ми говоримо про розгляд законодавчих змін”, – додала нардеп.

Нагадаємо, Президент України 11 листопада виступив зі зверненням щодо ринку землі. Зокрема, він заявив, що питання про можливість придбання земель іноземцями буде винесене на референдум і тільки у разі схвалення на плебісциті така можливість буде відображена у законодавстві.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/uhvalyty-zakon-pro-rynok-zemli-planuyut-do-kincya-roku-vtim-konsensusu-dosi-nemaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати