Україна без риби: проблеми рибальства в Азовському морі

Україна без риби: проблеми рибальства в Азовському морі

Зараз Азовське море генерує більшу частину українського вилову рибу. На думку експертів стабільна та безпечна робота на Азовському морі за такої ситуації не гарантована, , пише “Агро-Центр”.

“Азовське море має велике значення для вітчизняного рибного промислу. У 2017 році в водоймах України було виловлено майже 81,9 тис. т риби. На частку Азовського і Чорного морів припали 42,7 тис. т. вилову водних біоресурсів, або 52% від загального обсягу вилову. Причому 37,5 тис. т. виловили саме в Азовському морі”, –  підкреслює голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

Якщо між Україною та Росією не буде пдписаний протокол  з розподілу лімітів вилову риби в Азовському морі, кожна країна встановить собі ліміти сама в тих квадратах, де вважатиме за потрібне. Не маючи силової переваги на Азовському морі в нас може залишитися для вилову риби лише прибережна частина. За оцінками Асоціації рибалок України, за підсумками минулого року улов азовських рибалок у п’ятикілометровій прибережній частині склав 1,4 тис. т. риби — це тільки 2,7% від усього вилову в Азовському морі.

“На Азовському морі працює 45 рибопромислових суден. Якщо вони ловитимуть в прибережній зоні, то за місяць відутюжать її так, що там навіть равликів не залишиться. Буде завдано непоправної шкоди Азовському морю, і я не знаю, чи відновиться воно після цього,” – застерігає Олександр Чистяков.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-bez-ryby-problemy-rybalstva-v-azovskomu-mori
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати