Tempo950x100

Tempo300x100

Україна домовилась з Китаєм про експорт ріпакового шроту і меду

Україна домовилась з Китаєм про експорт ріпакового шроту і меду

Про це у Facebook повідомив торговий представник України Тарас Качка.

“Ми також завершили узгодження протоколу по м’ясу птиці (а отже свою мету відкрити цей товар до кінця цього року я не полишаю).

Ну і нарешті – підписали два протоколи щодо ріпакового шроту і меду. Так що шановні виробники – можете відправляти”, – написав Качка.

Качка заявив, що торгові відносини з КНР можуть в найближчому майбутньому стати серйознішими.

“Короткий підсумок – наші відносини з Китаєм мають всі шанси перерости в системні, серйозні і по справжньому дорослі. Цим шансом потрібно скористатися не задля отримання кількох кредитів, а для побудови міцної основи для довгострокової співпраці”, – резюмував торгпред.

Нагадаємо,  26 листопада Європарламент ратифікував внесення змін до економічної частини Угоди про асоціацію України – ЄС щодо збільшення квот на безмитний експорт м’яса птиці з України до ЄС. Передбачається збільшення квоти на 50 тис. т. Наразі квота становить 18,4 тис. т (на 2019 рік) і до 2021 року має збільшуватися до 20 тис. т (за умовами Угоди). Враховуючи збільшення квоти на 50 тис. т, то в наступному році обсяги квоти на безмитний експорт з України до ЄС складатиме 69,2 тис. т. Фінальний об’єм квоти за підсумками 2021 року складатиме 70 тис. т.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-domovylas-z-kytayem-pro-eksport-ripakovoho-shrotu-i-medu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати