Tempo950x100

Tempo300x100

Україна диверсифікує експорт зернових за 3 напрямками

Україна диверсифікує експорт зернових за 3 напрямками

Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева на конференції «Black Sea Grain», пише propozitsiya.com.

Так, першим з них стане розширення експортних позицій, наприклад, у перелік будуть додані бобові культури. Другим напрямком, за словами О. Трофімцевої стане те, що займатися експортом будуть не тільки великі агрокомпанії (передусім міжнародні), але і менші українські виробники.

Третім інструментом процесу диверсифікації стане відкриття нових ринків в Азії та Африці. О. Трофімцева вже раніше зазначала, що країни Південно-Східної Азії є стратегічним напрямком експорту для українських аграрних виробників.

А нещодавно, по результатам зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з делегацією міжпарламентської групи дружби з Україною Палати представників Національних зборів Йорданського Хашимітського Королівства, йорданська сторона виявила зацікавленість у поставках української пшениці, окрім того, що королівство взагалі може розглядатися як своєрідні «ворота» для просування української продукції на ринки інших арабських країн.

Також О. Трофімцева озвучила прогнози Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо валового збору зернових у 2018 році. Так, за розрахунками відомства обсяг урожаю становитиме 61,9 млн тонн, з яких на експорт піде 41-42 млн тонн.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-dyversyfikuye-eksport-zernovyh-za-3-napryamkamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати