Tempo950x100

Tempo300x100

Україна йде на черговий рекорд з експорту замороженої малини

Україна йде на черговий рекорд з експорту замороженої малини

За даними «Інфо-Шувар», тільки  за липень  2017 року, з України було вивезено майже 900 тон  замороженої ягоди. Це в  2,5 рази більше, ніж за липень  минулого сезону.  За перші 7 місяців 2017 року,  загальний обсяг експорту малини склав  3,5 тис. тон, це в 3 рази більше від результату за той самий період 2016 року.  В цілому, за весь минулий рік, Україна експортувала  більше 7 тис. тон замороженої малини,  при цьому, максимальний обсяг було вивезено з країни в серпні та вересні.

« Україна має можливість в цьому сезоні встановити  черговий  рекорд з  експорту замороженої малини.  Ціни на сировину в українських господарствах сьогодні формуються, переважно, під впливом попиту з боку іноземних покупців замороженої ягоди. Попит на ремонтантну малину на свіжому внутрішньому ринку не є досить високим. Слід  зауважити, що в цьому сезоні, ажіотаж на нашому ринку обумовлений перш за все слабким врожаєм малини в інших країнах ЄС, насамперед, в Сербії та Польщі, які належать до найбільших європейських виробників цієї ягоди», – розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

В  цьому сезоні, як і в попередні роки, майже всю заморожену малину ми постачаємо в країни ЄС, частка інших країн не перевищує 3%.  Польща – головний покупець, в цю країну ми постачаємо більше 60% всього експортного обсягу замороженої малини.

Діапазон  закупівельних цін на українську малину   є досить широким, вартість сировини залежить від обсягу промислової партії та якості ягоди. Так, найбільші переробні підприємства України сьогодні приймають промислові  партії малини по  22-25 грн/кг (0,70- 0,80 EUR/кг), дрібні «заморозчики» скуповують ягоду невеликими обсягами по 18-20 грн/кг (0,58- 0,65 EUR/кг).  Для порівняння, в сусідній Польші переробні підприємства скуповують малину в господарствах  по  4,8-5,3 zl / кг (1,13-1,25 EUR/кг).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-jde-na-cherhovyj-rekord-z-eksportu-zamorozhenoyi-malyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати