Україна йде на черговий рекорд з експорту замороженої малини

Україна йде на черговий рекорд з експорту замороженої малини

За даними «Інфо-Шувар», тільки  за липень  2017 року, з України було вивезено майже 900 тон  замороженої ягоди. Це в  2,5 рази більше, ніж за липень  минулого сезону.  За перші 7 місяців 2017 року,  загальний обсяг експорту малини склав  3,5 тис. тон, це в 3 рази більше від результату за той самий період 2016 року.  В цілому, за весь минулий рік, Україна експортувала  більше 7 тис. тон замороженої малини,  при цьому, максимальний обсяг було вивезено з країни в серпні та вересні.

« Україна має можливість в цьому сезоні встановити  черговий  рекорд з  експорту замороженої малини.  Ціни на сировину в українських господарствах сьогодні формуються, переважно, під впливом попиту з боку іноземних покупців замороженої ягоди. Попит на ремонтантну малину на свіжому внутрішньому ринку не є досить високим. Слід  зауважити, що в цьому сезоні, ажіотаж на нашому ринку обумовлений перш за все слабким врожаєм малини в інших країнах ЄС, насамперед, в Сербії та Польщі, які належать до найбільших європейських виробників цієї ягоди», – розповідає Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.

В  цьому сезоні, як і в попередні роки, майже всю заморожену малину ми постачаємо в країни ЄС, частка інших країн не перевищує 3%.  Польща – головний покупець, в цю країну ми постачаємо більше 60% всього експортного обсягу замороженої малини.

Діапазон  закупівельних цін на українську малину   є досить широким, вартість сировини залежить від обсягу промислової партії та якості ягоди. Так, найбільші переробні підприємства України сьогодні приймають промислові  партії малини по  22-25 грн/кг (0,70- 0,80 EUR/кг), дрібні «заморозчики» скуповують ягоду невеликими обсягами по 18-20 грн/кг (0,58- 0,65 EUR/кг).  Для порівняння, в сусідній Польші переробні підприємства скуповують малину в господарствах  по  4,8-5,3 zl / кг (1,13-1,25 EUR/кг).

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-jde-na-cherhovyj-rekord-z-eksportu-zamorozhenoyi-malyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    БІЛЬШЕ НОВИН