Tempo950x100

Tempo300x100

Україна лідирує у світі з нелегального експорту чорної ікри

Україна лідирує у світі з нелегального експорту чорної ікри

Згідно з даними дослідження «Глобальний ринок чорної ікри», проведеного WWF спільно з Мережею моніторингу торгівлі об’єктами дикої природи TRAFFIC, Україна опинилася в трійці лідерів серед країн, що незаконно експортують до Європи і США чорну ікру. Поруч з нею в цьому рейтингу опинилися також Росія та Іран.

Однак, у дослідженні також відзначається, що у 81% випадків в країни ЄС, і в 95% випадках у США експорт ікри відбувається без зазначення країни її походження.

Дослідження, представлене в Женеві, показало, що необов’язковість маркування чорної ікри за міжнародним стандартом CITES в ключових країнах поширення осетрових дуже полегшує незаконну торгівлю ним.

Як зазначила Наталя Гозак, координатор напрямку «Дика природа» WWF в Україні, відповідно до CITES, в нашій країні необхідно ввести обов’язкову систему маркування продукції для виробників чорної ікри. Поки така система маркування запроваджується добровільно.

За її словами, вона повинна включати обов’язкову генетичну паспортизацію виробників, процедуру перевірки продукції на ринку і централізовану систему відстеження походження продукції.

Автори дослідження вимагають, щоб правоохоронні органи європейських країн посилили контроль за ввезенням чорної ікри, а особливо з Російської Федерації, України, Казахстану, Ірану та Азербайджану, пише UBR

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-lidyruye-u-sviti-z-nelehalnoho-eksportu-chornoyi-ikry
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати