Tempo950x100

Tempo300x100

Україна має намір експортувати яблука до Індії

Україна має намір експортувати яблука до Індії

Такі питання були обговорені під час роботи торгової місії Мінекономрозвитку спільно із представниками Мінагрополітики до Республіки Індія, яка відбулася з 9 по 17 вересня 2017 року.

У ході торгової місії обговорено сучасний стан і перспективи активізації двосторонньої торгівлі товарами агропромислового комплексу, нетарифні бар’єри у міжнародній торгівлі українським зерном (врегулювання питання щодо фумігації зерна препаратами на основі РН3), визначення індійською стороною фітосанітарних вимог для імпорту з України плодово-ягідної продукції, здійснення електронної фітосанітарної сертифікації об’єктів регулювання, запропонованих індійськими колегами.

За результатами торгової місії, українська та індійська сторони вирішили створити окрему робочу групу з аграрних питань у рамках роботи Міжурядової комісії, яка буде проходити восени 2017 року. Окрім того, індійська сторона повідомила, що питання фумігації зернових препаратами на основі РН3 можливе до 1 січня 2018 року. До цього часу профільні наукові установи Індії вивчать зазначене питання, після чого індійська сторона прийме остаточне рішення щодо визнання препарату та способу фумігації, як офіційної фітосанітарної процедури.

Також за ініціативою Держпродспоживслужби та профільних асоціацій індійською стороною було вжито заходи щодо відкриття експорту яблук з України до Індії. Разом з цим представники української делегації були поінформовані про розміщення нотифікації в СОТ проекту нормативного акту який регулює імпорт до Індії рослин та продуктів рослинного походження. Після набуття чинності цього нормативного акту українські яблука можна буде імпортувати до Індії за певних фітосанітарних умов. У свою чергу, індійські колеги висловили зацікавленість в експорті до України папайї, манго та інших фруктів.

Окрім того, під час роботи торгової місії було врегульовано питання щодо електронних фітосанітарних сертифікатів Національної організації карантину і захисту рослин Індії. Індійська сторона погодилася продовжувати видавати фітосанітарні сертифікати відповідно до Міжнародного стандарту з фітосанітарних заходів №12 та з урахуванням вимог українського законодавства.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-maye-namir-eksportuvaty-yabluka-do-indiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати