Tempo950x100

Tempo300x100

Україна може встановити рекорд з експорту кукурудзи

Україна може встановити рекорд з експорту кукурудзи

Згідно з прогнозами аналітиків ІА «АПК-Інформ», за підсумками поточного сезону на зовнішні ринки буде поставлений рекордний обсяг– 21,3 млн. тонн, що на 28% більше показника попереднього сезону.

«Такі темпи експорту стали досить несподіваними, так як на тлі дощової погоди у період збирання очікувалися суттєві втрати врожаю і погіршення його якості. Але експорт здійснювався досить активно, і в другій половині сезону місячні обсяги поставок перевищували показники попереднього сезону», – пояснив аналітик агентства Андрій Купченко.

Активізація експорту стала можливою за рахунок як зростання поставок на традиційні ринки, так і освоєння нових. Так, ключовий імпортер української кукурудзи – Єгипет – збільшив обсяг закупівлі в жовтні-липні 2016/17 МР на 56% відносно аналогічного показника в попередньому сезоні. Поставки до Нідерландів збільшилися на 87%.

Проте варто відзначити більш істотний приріст експорту в Іран, куди за звітний період було поставлено практично 2,2 млн. тонн української кукурудзи, що в 3,2 рази більше, ніж у попередньому сезоні. Також в 7,1 рази збільшилися поставки в Південну Корею.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-mozhe-vstanovyty-rekord-z-eksportu-kukurudzy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати