Tempo950x100

Tempo300x100

Україна може заробляти на органіці 50 млн євро щороку

Україна може заробляти на органіці 50 млн євро щороку

«Для органічного землеробства найкращими є землі, що тривалий час не оброблялися – до 10-15 років. І у нас таких ділянок вдосталь», – розповіла Лановенко, пише landlord.ua.

Процес сертифікації виробництва як органічного триває від року до трьох. Сертифікуючі компанії беруть аналізи грунтів, щороку їх повторюють. Перевіряють продукцію на вміст шкідливих речовин.

Для земель, де інтенсивно застосовувалась хімія, встановлено перехідний період – 3 роки. За цей час можна висіяти сидерати, підготувати ділянку для органічного виробництва.

Органічний тренд в Україні лише набирає обертів. Є компанії, які працюють у цьому напрямку десятки років, але більшість приступили до виробництва недавно. Місткість ринку оцінюють у 18 млн євро.

Для порівняння, в Німеччині річний обсяг споживання перевищує 8 млрд євро.

«Поки що ми експортуємо органічну продукцію на невелику сумму, але потенціал експорту – 50 млн євро щороку, якщо ми задіємо більше земель», – каже Лановенко.

За останні 10 років виробництво органічної продукції в Україні виросло на 90%. Основні експортні ринки – ЄС, Азія та США.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-mozhe-zaroblyaty-na-orhanici-50-mln-yevro-shchoroku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати