Tempo950x100

Tempo300x100

Україна на бобах

Україна на бобах

За словами Єлизавети Малишко, провідного експерта зернового ринку компанії УкрАгроКонсалт перспективи цього напряму для аграрного сектора України очевидні.

Із горохом все чудово. Якщо в минулому сезоні було посіяно 240 тис га, в цьому 380 тис га. Урожайність гірша, ніж минулоріч, проте, близько мільйона тонн може бути експортовано (у порівнянні з 450 тис тонн в цьому сезоні). Основні ринки збуту – це Індія і Пакистан. Попит з боку Індії стає дедалі більшим, тому в гороха хороші перспективи за сприятливих погодних умов весни – горох на початковій стадії потребує раннього приходу весни і багато вологи. Якщо погодні умови будуть такими, як це було попередні два роки, посівні площі під горохом будуть розширюватися.

Продовжує думку своєї колеги Сергій Феофілов – к.е.н, Генеральний директор УкрАгроКонсалт.

У ці дні в канадському Ванкувері проходить конференція Всесвітньої асоціації виробників бобових. На цій конференції Україну представляє «Спільнота виробників і споживачів бобових України» (СППБУ). Антоніна Скляренко, Президент асоціації виступала з доповіддю і висловила ймовірність того, що упродовж 2-3 років така всесвітня конференція буде проведена в Україні. Стосовно споживачів, просування і підвищення інтересу до української продукції, враховуючи горох, додаються певні зусилля. Крім основного продукту бобових, розширюється вирощування нішевих культур: сочевиці, нуту, люпину. Вони користуються значним попитом – як на внутрішньому, так і на експортному – в Індії, Китаї й інших східних і арабських країнах. Також ці культури простіше виробляти з погляду органічності, тому що вони більш територіально економічні. Бобові можуть бути досить високомаржинальними і високоприбутковими саме з погляду адаптації структури посівів до тих реальностей, які існують на світових ринках.

Спілкувалася Дар’я Анастасьєва

Ексклюзивно для AgroReview 

Перегляди: 19
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-na-bobah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати